FMCG

dm drogerie markt aniversează 10 ani de prezență pe piața din România

01.08.2018

Compania investește într-un nou sediu central și un centru de distribuție la Timișoara. dm drogerie markt este una dintre cela mai puternice rețele de retail specializate în domeniul frumusețe, sănătate, îngrijirea casei și bebe, oferind clienților săi o gamă largă de produse șimărci în aceste segmente. Primele magazine din rețeaua dm drogerie markt au fost deschise în Germania în anul 1973, extinderea continuând ulterior cu țări precum Austria, Cehia, Ungaria, Slovenia, Croația, Slovacia, Serbia, Bosnia, România, Bulgaria, Macedonia și Italia. În țara noastră, compania a fost înființată în anul 2007, an în care a fost deschisă prima filială în orașul de pe Bega, Timișoara, unde se află și sediul central.

Compania continuă să evolueze în mod constant, deschizând noi magazine în toate regiunile cu potențial și cu cerere mare a consumatorilor, unde se pot realiza proiecte deosebit de atractive în locații de top. Împreună cu Germania, în anul financiar 2016/2017, compania a depășit pentru prima dată pragul de 10 miliarde de euro și a generat vânzări de 10.259 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 5.7%.

În prezent, dm drogerie markt asigură locuri de muncă pentru mai mult de 59.000 de persoane la nivel european, cu 2.500 mai multe decât în anul precedent. În anul financiar 2016/2017 s-au deschis mai mult de 100 de magazine noi, rețeaua ajungând la un număr de 3.464 de magazine în cele 13 țări în care compania este prezentă

Anul acesta dm sărbătorește 10 ani de prezență pe piața din România alături de clienții săi, cu o campanie aniversară care se desfășoară pe perioada a 10 săptămâni. Clienții beneficiază de reduceri interesante și concursuri cu multe premii.

„Focusul către nevoile clienților și conceptul dm, unic pe piața românească este cu siguranță baza succesului. La dm, accentul se pune întotdeauna pe individualitatea fiecăruia, fie că este client sau angajat. Provocarea noastră permanentă este modelarea unei organizații prin care să înnobilăm cerințele clienților noștri, să oferim oamenilor cu care colaborăm posibilități de dezvoltare continuă și să acționăm exemplar în comunitate. Împreună cu partenerii noștri căutăm o cooperare pe termen lung, fiabilă și corectă, astfel încât aceștia să găsească în noi un partener cu care își pot realiza obiectivele. În același timp, omul este întotdeauna în centrul atenției, în toate activitățile noastre, noi oferind mediul potrivit pentru dezvoltare constantă, atât profesional cât și personal și asigurând în același timp un echilibru între viața profesională și privată”, ne-a declarat doamna Daniela Jordanovski, Manager Marketing & Achiziții, dm drogerie markt.

Produsele comercializate și noutățile din oferta companiei

De la începutul activității companiei în România, cele patru categorii de produse principale ce sunt comercializate fac parte din sectoarele de frumusețe, sănătate, îngrijire casă și bebe, iar această orientare nu se va schimba pe viitor. Pe lângă mărcile cunoscute, clienții dm găsesc, de asemenea, 26 de mărci proprii interesante, care combină înalta calitate cu un preț atractiv și oferă astfel un raport excelent calitate-preț.

Pe lângă bine-cunoscuta marcă pentru îngrijire și frumusețe „Balea“ și „Balea Men“, sortimentația de marcă proprie oferă și produse de machiaj prin mărcile „s.he style zone“, „trend IT UP“ și „Alverde Naturkosmetik“, cu o linie completă de produse cosmetice naturale. „Babylove” este marca destinată îngrijirii, igiena orală este deservită de „Dontodent”, iar produsele de protecție solară poartă numele de „SUNDANCE”. Produsele „dmBio” contribuie la o dietă sănătoasă, iar suplimentele alimentare pot fi găsite în gama „Das Gesunde Plus”. În categoria de îngrijire casă se află mărcile „Denkmit”, „Profissimo”, „Sanft & Sicher” și multe altele.

 În ultimii patru ani, au fost adăugate în oferta companiei aproximativ 1.900 de produse noi, de marcă proprie, pentru mai multă frumusețe, o dietă sănătoasă și sustenabilitate. La dezvoltarea mărcilor proprii s-a pus un accent puternic pe gamele de frumusețe, în special în machiaj și îngrijirea tenului. De asemenea, dm oferă o gamă excelentă de mărci internaționale de top și acordă o atenție deosebită produselor fabricate în România

„dm oferă clienților întotdeauna produse de înaltă calitate la un preț avantajos. Ne diferențiem de competiție prin serviciile și oferta noastră pe care o optimizăm în permanență pentru a garanta cea mai bună experiență de cumpărare. Suntem tot timpul în pas cu noutățile, ne surprindem clienții cu produse inovatoare, în trend și lucrăm la profunzimea sortimentației, deoarece considerăm că fiecare om este deosebit și dorim să ne asigurăm că la noi găsește oferta potrivită unicității lui”, a mai adăugat doamna Daniela Jordanovski.

Adițional inovațiilor din mărcile existente au fost incluse în oferta de produse și alte mărci noi și interesante cum ar fi pentru îngrijirea părului: Colorista și Botanicals (exclusiv la dm), Beology, GOT2B și Live Colour; în categoria de machiaj: trend IT UP (marcă proprie), Gigi Hadid de la Maybelline (exclusiv la dm), Bourjois, Revlon, Catrice, Essence și Deborah; pentru îngrijire personală: Barnängen, Blistex, Bielenda, Himalaya, Revuele și perii pentru curățare tenului de la Foreo. Un focus deosebit a fost acordat categoriei de cosmetică naturală, în care s-au alăturat mărcii proprii Alverde și alte branduri internaționale: Weleda, Lavera, Lovea, Naturaverde, Organic Shop, Dr. Konopka, Equilibra, Essentiq, Amelie, Naobay și La Dispensa. Îngrijirea picioarelor nu este nici ea neglijată, oferta de bază fiind îmbogățită cu produse speciale cum ar fi Parasoftin, SheFoot, ManFoot și pile de ultimă generație de la Scholl. Alte branduri populare în lume, ca de exemplu, coloratele șosete Happy Socks,  faimosul brand Crocs au ajuns recent în magazinele dm.  O valoare adaugată pentru îngrijirea casei este adusă prin produsele mărcilor Heitmann, Sano și Chanteclair.

Compania dm drogerie markt încurajează un stil de viață sănătos și echilibrat iar în acest sens au fost dezvoltate foarte multe categorii de alimente bio și sănătoase. Oferta variată din gama dm Bio este completată de alte mărci de notorietate din acest segment cum ar fi Vitamin Aqua, Vitamin Well, Bucovina și Barilla

„Munca noastră este continuă și eforturile permanente pentru a câștiga încrederea și loialitatea clienților noștri se reflectă și prin rezultatele obținute în cadrul mai multor studii de piață. În cadrul „Brand Asset Valuator“ (BAV) realizat de Young & Rubicam, dm a obținut cele mai bune note la categoriile orientarea către client, raport calitate-preț, amabilitate și încredere. La studiul „Brand.Swipe“, realizat de către Marketagent.com, dm drogerie markt a obținut locul 1 ca fiind cea mai simpatică marcă aleasă de femei din 1.046 de competitori. Indicele „Store Equity Index” al cercetătorului de piață Nielsen cataloghează dm ca fiind incontestabil numărul unu. Rezultate bune au fost înregistrate și în cadrul studiului de piață realizat de Spectra, clientele considerând dm ca fiind lider în categoria magazinelor specializate pe drogherie, în primul rând în ceea ce privește competența și actualitatea sortimentației”, a precizat domna Jordanovski.

Rețeaua dm drogerie martk la nivel național

În prezent, clienții dm pot face cumpărături în 92 de magazine din România, iar până la finalul anului 2018 numărul acestora va depăși 100. În viitorul apropiat, compania va fi prezentă și în Baia Mare și Slatina. dm dorește să fie cât mai aproape de clienți, asigurându-ne că deține prezență în toate orașele mari, astfel încât să faciliteze accesul fiecărei persoane la experiența plăcută de cumpărare specifică companiei.

În această primăvară a fost începută construirea noului centru de distribuție la Timișoara, iar finalizarea construcției este planificată pentru toamna anului 2018, aceasta urmând să deservească întreaga țară. Suprafața noului centru este de 12.000 de metri pătrați.

 Echipa de angajați și planurile de extindere ale companiei

La momentul actual, în dm România lucrează peste 650 de angajați, susținuți și impulsionați în funcție de posibilitățile și dorințele lor.

„Dorim să le dăm angajaților noștri posibilitatea de a învăța unul de la celălalt, de a se cunoaște reciproc și de a recunoaște individualitatea celui de lângă el.  dm drogerie markt susține și încurajează dezvoltarea continua a angajaților săi, atât pe plan profesional cât și plan personal”, a afirmat doamna Daniela Jordanovski.

Compania are planuri de extindere în funcție de cerințele clienților săi, acesta fiind și factorul esențial de creștere ulterioară.

Anul acesta clienții dm se vor bucura de gama și de atmosfera unică a companiei în peste 100 de locații din țara noastră

Investițiile efectuate și rezultatele economice ale companiei

Anul acesta dm investește într-un nou sediu central și centru de distribuție. Proiectul are o suprafață totală de 32.000 de metri pătrați și va asigura condițiile optime pentru dezvoltare, astfel încât dm să poată oferi clienților cele mai bune produse și servicii. Noul centru de distribuție va contribui semnificativ la optimizarea proceselor operaționale.

Spațiul dedicat birourilor, de 2.500 de metri pătrați, distribuiți pe trei etaje, este amenajat în concept open-space și include, pe lângă birouri și săli de ședințe, spații de relaxare, terasă, sală de mese și alte facilități pentru angajați. Noul sediu central va facilita la optimizarea proceselor de muncă zilnice și va oferi în același timp un mediu și climat de lucru mai bun și mai plăcut. Prin realizarea acestui proiect, dm drogerie markt România creează peste 300 de noi locuri de muncă în Timișoara. În paralel se investește la extinderea rețelei de magazine.

Cu o cifră de afaceri brută mai mare de 339 mil. RON, anul financiar 2016/2017 s-a încheiat pentru dm drogerie markt cu o creștere de 18% față de anul financiar precedent. Pentru anul financiar curent se dorește continuarea acestui trend crescător

„Scopul nostru este să fim lideri de piață din punct de vedere calitativ, astfel încât clienții noștri să ne perceapă ca o „opera de artă completă“.  Acest aspect este cu mult mai important decât rezultatele cantitative. Loialitatea clienților și mulțumirea acestora atrage după sine și rezultate economice, ceea ce este cu siguranță un rezultat plăcut. Trebuie să fim mereu atenți cu evaluările cantitative superficiale, vânzările spun puțin despre cât de sănătoasă este o companie și în ce măsură este apreciată de consumatori”, a declarat, în încheiere, Managerul de Marketing & Achiziții al societății.