Constructii

ELIS PAVAJE

Elis Pavaje își inspiră clienții cu patru noi stiluri de amenajare a spațiilor deschise

01.09.2019

Pentru anul în curs, compania a plănuit investiții de 3 milioane de euro. Elis Pavaje, lider al pieței locale de pavaje din beton, a investit în 2018 un milion de euro pentru preluarea fabricii de pavele din localitatea Vințu de Jos (județul Alba) de la compania austriacă Fruhwald. Tot anul trecut, compania a achiziționat o secție de piatră cubică din Almașu Mare (Alba), de unde, începând din 2019, comercializează piatră cubică de mai multe tipuri și dimensiuni, capacitatea de producție ridicându-se la 5.500 de tone pe an.

Compania a mai cumpărat  în 2018 și o unitate de producție de la Prefabricate Vest București, linie ce va fi integrată în 2019 pe platforma de la Vințu de Jos. Investițiile din ultimii ani ale companiei au fost realizate în contextul trendului ascendent sustenabil pe care se înscrie piața locală de pavaje din beton.

Elis Pavaje își continuă așadar trendul de creștere și în 2019, în primele cinci luni ale anului activitatea din domeniu fiind favorizată de creșterea consumului și de condițiile meteorologice

Pentru 2019, compania are un buget de investiții de 3 milioane de euro, pe care îl va utiliza pentru modernizarea și repunerea în funcțiune a fabricii de la Vințu de Jos, pentru îmbunătățirea  fluxurilor de producție de la punctele de lucru din Petrești și Stoenești, precum și pentru înlocuirea mai multor utilaje și mașini de transport.

Portofoliul actual

Oferta Elis Pavaje se completează anul acesta cu produse de pavat și borduri din piatră andezit. Cererea de roci naturale românești din ce în ce mai mare, precum și experiența de 28 de ani pe piața placărilor exterioare, a determinat compania Elis Pavaje să investească în 2018 într-o fabrică de producție de pavele și borduri din piatră andezit. Pavelele din piatră andezit sunt produse versatile, realizate pe mai multe dimensiuni, care îmbină durabilitatea pietrei naturale cu utilitatea pavelelor din beton.

În gama de produse premium au fost lansate pavelele Arcade cu grosime de 10 cm și produse complementare: lămpi pentru semnalizare și direcționare, dar și mortare și lianți pentru pavele

„Pentru a încuraja achizițiile de produse premium pe sectorul de locuințe, Elis Pavaje și-a extins gama de produse specifice în ultimii doi ani, prin adăugarea a noi mixuri coloristice și a unor elemente complementare, precum jardiniere, bănci de grădină sau focare”, ne-a declarat Dl. Emil Goța, Director General Elis Pavaje.

Cele mai importante proiecte ale Elis Pavaje

Printre proiectele de referință ale companiei din ultima perioadă putem aminti Parcul Unirii din Alba Iulia, proiect care a inclus lucrări de amenajare de spații verzi, construirea „Podului Marii Uniri”, alei pavate cu piatră naturală și cu pavele prefabricate din beton, dar și diverse proiecte de montaj de mobilier urban. Valoarea proiectului s-a ridicat la peste 15 milioane de lei, a implicat pavarea unei suprafețe de peste 15.000 mp, montajul a peste 4.000 de metri liniari de borduri și lucrări de construcție și amenajare cu ajutorul unei echipe de 45 de oameni.

O altă lucrare importantă este aceea care a vizat amenajarea parcului din localitatea Sebeș (județul Alba), proiect cu o valoare de 5 milioane de lei.

Un proiect major pentru Elis Pavaje a fost lansarea celui mai mare showroom din Romania în Secuienii Noi, Neamț. Showroomul ocupă o suprafață de peste 5.000 mp, fiind expuse produse din toata gama Elis Pavaje. Proiectul showroomului a rezultat în urma unui concurs deschis studenților Facultății de Arhitectură C.I. Cantacuzino din Iași, unde cele mai inovatoare proiecte au fost recompensate cu 1.000 de euro. Scopul concursului a fost atât acela de a obține idei neconvenționale din partea studenților, cât și de a transmite acestora informații practice din domeniul amenajărilor exterioare.

Noul concept de design exterior lansat de ELIS PAVAJE

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastre un lucru extrem de important, care completează și întregește arhitectura casei, atât din punct de vedere practice, cât și estetic. Și pentru că amenajarea exterioară contribuie la funcționalitatea și confortul celor ce locuiesc în casă, Elis Pavaje își inspiră clienții prin lansarea a 4 noi stiluri integrate de amenajare a spațiilor deschise – Carpatin, Regal, Nordic și Iberic.

„Campania de promovare a noului concept de design a fost lansată la finalul lunii mai și sperăm ca ideile lansate să fie un material util pentru educarea pieței rezidențiale”, a detaliat Dl. Goța.

Elis Pavaje își ajută clienții să își transforme casa într-o demonstrație de stil, frumusețe și unicitate, să aibă o curte la nivel occidental, caracterizată de o deosebită atenție la detalii și personalizată pe stilul de design preferat

Principiul din spatele acestui concept este că designul casei și al grădinii trebuie să funcționeze ca un tot unitar, iar cei de la Elis Pavaje, liderii pieței de beton și borduri din România, vin în întâmpinarea acestei nevoi cu 4 noi stiluri, menite să se potrivească gusturilor și preferințelor clienților. Aceste stiluri sunt create din produse Elis (pavaje, mobilier exterior, produse de decor) care se completează reciproc. Scopul lor este să inspire oamenii în efortul lor de amenajare a spațiilor deschise și să le ofere ocazia să vadă cât de ușor pot obține o curte de vis.

„În ultimii ani, creșterea nivelului de trai și a pretențiilor proprietarilor de case a permis dezvoltarea unui segment de clienți dornici de a avea o «casă la cheie». Aceasta implică și amenajarea spațiului conex casei, însă pe acest segment experiența pieței încă nu este una extinsă”, precizează Bianka Dobre, director de marketing al Elis Pavaje.

Relația dintre patronat și angajați

În prezent, compania Elis Pavaje are un număr de 475 de angajați. Beneficiile de care se bucură aceștia fac parte din categoria celor uzuale, pecuniare – salariu, bonuri de masă, prime, cadouri pentru copiii angajaților de 1 iunie și Moș Nicolae, petreceri anuale și  beneficii nemateriale, care țin de atmosfera de lucru agreabilă din cadrul companiei.

 „Numărul de peste 70 de angajați cu vechime de 10 ani în activitate este un indicator al respectului pe care ni-l purtăm reciproc: patronatul și angajații”, mai spune Dl. Director General.

Implicare socială

Pe parcursul anului, compania s-a implicat în mai multe proiecte, cele mai importante fiind reprezentate de asigurarea produselor pentru amenajarea exterioară a Direcției Sociale de Protecție a Copilului Prahova, a curții de acces pentru copiii cu handicap motor (mai 2019), dar și proiectul de pavare a aleii senzoriale „Spații pentru activități outdoor” Mureș, Asociația Șanse pentru toți. (aprilie 2019).

„Ne bucură faptul că putem contribui la crearea unui cadru de habitat decent pentru categoriile defavorizate și ne bucură de asemenea că au fost și parteneri de-ai noștri, montatori, care au susținut proiectele și au alocat timp și resurse financiare pentru punerea în operă a proiectului”, explică Dl Goța.

O altă direcție susținută de campaniile Elis Pavaje vizează încurajarea practicării sportului prin susținerea Competiției Mamut Bike Race, Alba Iulia (competiție de ciclism montan, septembrie 2019).

Evoluție financiară

În contextul favorabil al pieței, Elis Pavaje a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 179 de milioane de lei, în creștere cu peste 11% față de 2017. Anul 2018 a însemnat un volum mai redus de lucrări mari din bugetul de stat, însă a adus o evoluție semnificativă pe piața proiectelor private rezidențiale sau comerciale.

CASETA

Elis Pavaje a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 179 de milioane de lei, în creștere cu peste 11% față de 2017

Pentru 2019, conducerea companiei estimează o creștere de 10%, vânzările din primele luni ale anului având deja un avans semnificativ față de aceeași perioadă din 2018. Conform estimărilor, în perioada următoare vor fi înregistrate evoluții importante pe segmentul rezidențial și al produselor premium (+30%), precum și o creștere a volumului de lucrări publice, pe fondul investițiilor în infrastructură.