Energie regenerabila

Energie regenerabilă. Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră

05.12.2019

Energia regenerabilă reprezintă doar o parte a soluției pentru atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor. Așadar, electrificarea transporturilor și a sistemelor de încălzire, hidrogenul ca sursă de energie și infrastructura pentru rețele inteligente sunt zone prioritare de investiții.

Energie regenerabilă. Investiții

”În vederea atingerii obiectivului de neutralitate a emisiilor, sunt necesare investiții nu numai în producția de energie regenerabilă, ci și în electrificarea transporturilor și a sistemelor de încălzire, în producția de energie din hidrogen și în infrastructură pentru rețele inteligente” potrivit celei de-a 54-a ediții a raportului EY Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI).

Studiul scoate în evidență măsura în care se va accelera în viitor implementarea unor tehnologii cheie, în domenii precum:

  • generarea distribuită
  • vehiculele electrice
  • soluțiile de stocare a energiei

Energie regenerabilă. 18,6 trilioane de USD până în 2050

Raportul mai arată că pentru a respecta scenariul de dezvoltare durabilă al Agenției Internaționale pentru Energie, investițiile în energia regenerabilă ar trebui să se dubleze, de la 300 miliarde de USD, alocate în 2018, la o medie anuală de 600 miliarde de USD. Acestea ar trebui să ajungă la valoarea de 18,6 trilioane de USD până în 2050.

”Europa poate deveni primul continent neutru”

“Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050. Comisia Europeană este așteptată să prezinte un set de schimbări legislative în perioada următoare ce va impune modificări profunde în aproape fiecare element al economiei. Sectorul energetic, în mod general, și energia regenerabilă, în mod specific, sunt doar o parte a soluției”, a declarat Mihai Drăghici, Senior Manager, Departamentul de Asistență în Afaceri, EY România.

Energie regenerabilă. Clasamentul RECAI

China își menține prima poziție în clasamentul RECAI. Acest lucru se întâmplă datorită amplorii investițiilor realizate, în pofida unei scăderi raportate de 39% în primul semestru al anului 2019, generate de trecerea de la tarifele garantate la licitații pentru noile capacități de generare a energiei din surse eoliene și solare.

De asemenea, Statele Unite și-au păstrat locul al doilea, în contextul în care viitorul pieței pentru capacitățile eoliene offshore este promițător, iar piața energiei solare și cea a energiei eoliene onshore continuă să beneficieze de subvenții, prin acordarea de credite fiscale.

În ciuda incertitudinilor provocate de Brexit, Regatul Unit urcă pe locul al șaptelea în clasament. Acest lucru se întâmplă în contextul în care licitațiile pentru producția din surse eoliene offshore promit furnizarea de energie fără subvenții.

Energie regenerabilă. Spania și Vietnam

Printre celelalte piețe care au urcat în clasament se numără Spania și Vietnam. Avansul a venit în principal datorită dezvoltării rapide a piețelor lor pentru energia solară. Se remarcă și piață poloneză, care reintră în Top 40, după câțiva ani dificili.

Energie regenerabilă. Atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor este dificilă, dar realizabilă

„Atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor este dificilă, dar realizabilă, dacă începem acum. Este un obiectiv pe care patru țări s-au angajat, prin adoptarea de legislație, să îl atingă până în 2050 și pe care peste 60 de alte țări îl analizează în mod activ. Această situație oferă o oportunitate de transformare pentru sectorul energetic. Este momentul ca acesta să scape de stereotipul că sectorul se schimbă greu, să își asume rolul de lider și să ia măsuri ferme pe multiple fronturi, inclusiv implementarea de noi tehnologii, investiții în eficiența energetică și promovarea tarifării emisiilor de carbon”, a declarat Benoit Laclau, coordonator EY Global Energy.

Citește și Câți bani alocă românii pentru cadourile de Moș Nicolae în 2019?

 

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Energie regenerabilă. Europa poate deveni primul continent neutru din perspectiva emisiilor de gaze cu efect de seră

  1. Pingback: Magazin Diverta DN1 Value Centre - Deschidere | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Investitii in imobiliare 2019 - Europa Centrala si de Est | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: Atelierul de design thinking Edu Lab - Educatie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.