Stiri: Energie

Saturn Bidco preia Steliau International.

ENGIE România preia EP WIND Project

26.04.2024

ENGIE România preia EP WIND Project. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacția prin care ENGIE S.A. intenționează să preia EP WIND Project (ROM) SIX S.A.

Activitatea companiilor

ENGIE România S.A., prin intermediul companiilor controlate de aceasta, activează în sectorul producerii energiei electrice din surse regenerabile (prin operarea unor centrale eoliene și fotovoltaice), în sectorul gazelor naturale și cel al serviciilor conexe sectorului
energetic.

EP WIND Project (ROM) SIX S.A. deține și operează o centrală eoliană în județul Constanța. Compania este activă în sectorul producerii energiei electrice din surse regenerabile.

ENGIE România preia EP WIND Project. Analiza Consiliului Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Programul ELECTRIC UP 2024: Ce Ordonanță a aprobat Guvernul?