Stiri: Agricultura

Erbicide Corteva

Erbicide Corteva. Cea mai eficientă soluţie: Pachetul Pixxaro™ Super

13.01.2021

Erbicide Corteva. Compania Corteva este liderul de piaţă pe segmentul de erbicide la cereale păioase, având un portofoliu complet ce acoperă atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât și pe cel de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

“Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafața agricolă a țării, buruienile dicotile anuale și perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României”, spun reprezentanţii companiei.

Conform acestora, cea mai folosită practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotiledonate anuale și perene, erbicidare care rezolvă inclusiv pălămida și volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

Erbicide Corteva. Pachetul Pixxaro™ Super conține :

 • 1L Pixxaro™ (12 g/L halauxifen metil, 280 g/L fluroxipir, 12 g/L safener)
 • 120 grame Frontal® 50 SX (500 g/kg tribenuron metil)

Acesta este destinat pentru o suprafață de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

Substanța activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ Active, este prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinates.

Erbicide Corteva. Buruienile combătute

Buruienile combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare:

 • ambrozia (Ambrosia artemisiifolia)
 • loboda (Chenopodium album
 • fumărița (Fumaria officinalis)
 • hrișca urcătoare (Polygonum convolvulus)
 • troscot (Polygonum aviculare)
 • rocoina (Stelaria media)
 • mac (Papaver rhoeas)
 • turița (Galium aparine)
 • pălămida (Cirsium arvense)
 • volbura (Convolvulus arvensis)

“Din soluțiile existente în piață, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turiță (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare. Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului din cultura de cereale păioase (Papaver rhoeas), inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.”, mai spun reprezentanţii Corteva.

Pachetul Pixxaro™ Super reprezintă cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: pălămida (Cirsium arvense) și volbura (Convolvulus arvensis).

Arylex™ Active este substanța activă cu un mod foarte rapid de acțiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius, având o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Erbicide Corteva. O selectivitate foarte bună pentru cereale

“Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din etichetă și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru cereale și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului. În concluzie, Pixxaro™ Super este inovația cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultura de cereale, fără a crea probleme pentru culturile următoare”, potrivit specialiştilor Corteva.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei: Asociația Societăților Financiare din România şi 16 companii membre, amendate cu 8,47 de milioane de euro