Stiri: Constructii

Fabrica ELIS PAVAJE Arad

ELIS PAVAJE construieşte o nouă fabrică la Arad

23.12.2021

Fabrică ELIS PAVAJE Arad. Elis Pavaje a început la Arad lucrările pentru constructia celei de-a cincea fabrici de prefabricate din beton vibropresat. Cea mai mare fabrică Elis Pavaje se va realiza cu o investiție de 20 de milioane de euro.

Produse

Noua fabrică va produce atât produse standard – pavele, dale, borduri, elemente prefabricate din beton pentru garduri şi ziduri, elemente de canalizare – cât şi produse speciale cu finisaje noi. Platformele noii fabrici se vor întinde pe o suprafaţă de teren de 110.000 metri pătraţi iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie va fi de 7.000 de metri pătraţi de pavele/zi.

Se estimează că fabrica va începe producția în a doua jumătate a anului viitor.

Fabrică ELIS PAVAJE Arad. Ce spune conducerea companiei?

“Constructia de la Arad a fost o decizie firească, ca urmare a planului de dezvoltare teritorială. În conditiile în care costurile de transport reprezintă o pondere importantă în valoarea finală a mărfii, este important să fim în proximitatea clienților noștri. Fabrica de la Arad va deservi județele din vestul țării. Ca urmare a cererii de produse premium din aceasta zonă am decis să investim într-o linie de producție de ultimă generație, fapt ce va permite lansarea unor modele de pavele și dale cu finisaje superioare. Clienții vor putea vedea produsele din oferta companiei montate într-un showroom de 6.000 mp care se va amenaja la fabrica de la Arad. Elis Pavaje a început deja angajările pentru noul punct de lucru, unde se vor crea 80 locuri de muncă, în cadrul departamentelor de producție, vânzări, logistică”, a precizat dl Emil Goța, director general al companiei.

Lider de piaţă

În anul 1991, intuind un potenţial de piaţă imens pentru România, unde pavelele din beton erau cvasi-necunoscute, dl Elisiu Goța a pornit o mică afacere de familie cu un utilaj artizanal care producea 6 mp de pavele/zi. Compania deţine în prezent capacități de producție de peste 20.000 mp de pavele pe zi în patru unități de producție şi a ajuns la afaceri de 287,3 milioane de lei în 2020. În acest interval s-au pavat peste 20 de milioane de metri pătrați cu pavele Elis Pavaje și s-au montat peste 18 milioane de metri liniari de borduri.

Conform studiului de piaţă realizat de compania Neomar Consult, Elis Pavaje și-a menținut poziția de lider al pieţei, având o cotă de piaţă de 25%. La ora actuală, în cadrul companiei lucrează peste 590 de angajați.

Citeşte şi Elis Pavaje exploatează oportunitățile oferite de contextul actual