Stiri: Social

Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019

Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019: Programul evenimentelor

11.07.2019

Nu mai puțin de 15.000 de români iau parte la Festivalul Astra Multicultural de la Sibiu. Evenimentul are loc în perioada 11 – 14 iulie 2019. Acesta este cel mai important eveniment dedicat tuturor minorităților etnice din țara noastră.

Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019. Evenimente programate

La evenimentul din acest an sunt așteptați peste 15.000 de români. Aceștia vor putea lua parte la evenimentele pregătite de asociațiile etnice, precum:

 • animații culturale
 • ateliere interactive
 • muzică și dansuri
 • meșteșuguri
 • un maraton gastronomic.

Sute de sași, sârbi, maghiari, lipoveni, moldoveni, romi, slovaci, evrei și ucrainieni își vor expune porturile tradiționale, obiceiurile și gastronomía specifică.

Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019. Un eveniment de amploare națională și internațională

,,Prin intermediul unui eveniment de amploare națională și internațională, cum este ASTRA Multicultural, Muzeul ASTRA readuce în atenția publicului patrimoniul cultural multietnic din România. Patru zile vom avea aici seminarii științifice, meșteșuguri, obiceiuri, ateliere interactive, muzică, dans și mâncăruri tradiţionale. Vor fi prezenți în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, alături de români, sute de sași, sârbi, maghiari, lipoveni, moldoveni, romi, slovaci, evrei și ucrainieni. Aceștia vor fi reuniți într-un maraton gastronomic la care se adaugă dansurile, cântecele și meșteșugurile tradiționale. Totul va fi întocmai ca în zonele etnografice și istorice de unde provin ansamblurile și artiștii din program. Deviza noastră a fost, este și rămâne cea sub semnul căreia se desfășoară acest eveniment: ASTRA. Uniți prin cultură!”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA

Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019. Biserica din Vința, Lupșa, Alba

Pe data de 13 iulie, sâmbătă, va avea loc punerea pietrei de temelie a Bisericii din Vința, Lupșa, Alba. Este vorba de un monument adus recent în Muzeu.

Festivalul Astra Multicultural Sibiu 2019. Ateliere

Pe tot parcursul evenimentului ASTRA Multicultural, vor avea loc mai multe ateliere interactive destinate elevilor:

 • atelier de cusut-brodat
 • atelier de tâmplărit
 • atelier de pictat mobilier
 • atelier de decorat ceramic
 • atelier de morărit – Piuă hidraulică şi vâltoare („văială”)
 • atelierul interactiv Ora de joacă la Şcoala din Ticera.

În plus, peste 100 de artiști și muzicieni reuniți în 27 ansambluri de dansuri și de cântece populare și fanfare din România, vor întreține atmosfera în Muzeul ASTRA în cadrul Festivalului de muzică și tradiții multietnice (12-14 iulie 2019).

Citește și 25 de milioane de euro pentru reformarea sistemului de achiziţii publice