Stiri: Finante

Vânzările companiilor în 2022 și 2023

Finanțări pentru antreprenori. Anunțul făcut de Patria Bank

17.05.2019

Finanțări pentru antreprenori. Anul trecut, Patria Bank a finanțat antreprenorii din România cu peste 80 milioane de lei doar în 2018. Finanțările au fost acordate în cadrul programului EaSI cu garanție de la Uniunea Europeană.

Finanțări pentru antreprenori. Direcțiile strategice ale băncii

Finanțarea business-urilor mici și foarte mici reprezintă una dintre principalele direcții strategice de dezvoltare ale băncii. Patria Bank a avut rezultate foarte bune în ultimii patru ani. Mai exact, este vorba de peste 147 de milioane de lei din vânzarea de credite către acest tip de afaceri.

Finanțări pentru antreprenori. Creditul EaSI

Patria Bank este prima bancă din țara noastră care a beneficiat încă din 2015 de o garanție de finanțare de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială(EASI). Garanția a fost acordată pentru Creditul EaSI.

Finanțările prin creditul EaSI au avut o creștere de peste 10% de la an la an. Doar în anul 2018 au fost acordate credite EaSI în valoare de peste 80 milioane de lei, dintr-un total de peste 147 de milioane de lei acordate de la începutul programului.

Finanțări pentru antreprenori. Ce spune conducerea băncii?

“Ne bucurăm că și în 2018 am fost alături de micii afaceriști și producătorii agricoli, care sunt principalii contractori ai creditului EaSI. 63 % dintre creditele EaSI din 2018 sunt contractate de afaceri mici, iar aproximativ 37 % au fost contractate de producători agricoli, antreprenori cu o cifră de afaceri sub 100.000 de euro, în general. Afacerile cu agricultura (37%), comerțul (aprox. 22%), serviciile (cca. 16%) și transporturi (aprox. 13%) sunt domeniile de activitate care au beneficiat cel mai mult de avantajele EaSI. Cunoaștem în fiecare zi antreprenori dornici să se dezvolte și să crească micile lor afaceri, în pofida tuturor dificultăților pieței, și ne impresionează entuziasmul și energia lor. La rândul nostru, le suntem aproape și îi ajutăm nu doar cu bani dar și cu încredere”, spune Codruț Nicolau, Director General Adjunct, Divizia Comercial, în cadrul Patria Bank.

Finanțări pentru antreprenori. Firmele care au accesat creditul EaSI

Majoritatea clienților Patria Bank care au contractat creditul EaSI în 2018 sunt firme organizate sub formă de:

  • Societăți cu Răspundere Limitată (66%)
  • Întreprinderile Individuale (16%)
  • Persoanele Fizice Autorizate (8%)

Finanțări pentru antreprenori. Fondurile contractate

61% dintre clienți au contractat credite cuprinse între 15.000 – 25.000 de euro, în timp ce aproximativ 39% au solicitat credite până în 15.000 euro. De asemenea, 30% din conducerea firmelor finanțate este asigurată de persoane de sex feminin, numărul angajaților fiind în general mai mic de cinci în cea mai mare parte dintre cazuri.

Citește și Cum arată vacanța de vară ideală pentru români?