Stiri: Companii

Firme de pompe funebre

Câte firme de pompe funebre există în România?

31.10.2018

Firme de pompe funebre: Moartea pare să fie o afacere excelentă. Cel puţin pentru firmele de pompe funebre din România. De Halloween 2018, analiștii de la Frames au pătruns în tenebrele unei industrii cu care nimeni nu și-ar dori să aibă de-a face.

Astfel, firmele de pompe funebre din România au rezultate spectaculoase. În plus, în 2018, sunt mai profitabile ca oricând.

Concluzia specialiştilor de la Frames este următoarea: pompele funebre reprezintă unul dintre business-urile ,,de perspectivă’’ din economie, având în vedere că niciodată nu va duce lipsă de clienți.

Firme de pompe funebre. Rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare

„Nunți, botezuri, cumetrii. În România sunt mii de firme care oferă servicii pentru aceste evenimente fericite și care investesc puternic în publicitate. O industrie care raportează, anual, afaceri de miliarde de lei. Ce se întâmplă la polul opus, în cazul evenimentelor nefericite cu care, până la urmă, cu toții vom avea de-a face? O radiografie a business-ului de pompe funebre arată că, din punct de vedere financiar, rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare”, conform sursei citate.

Firme de pompe funebre. Afaceri de 1,3 miliarde de lei

Afacerile din acest sector vor atinge, în 2018, nivelul istoric de 1,3 miliarde de lei, în creștere cu peste 150% față de anul 2013.

Firme de pompe funebre. 806 companii

În domeniul firmelor de pompe funebre activează, la ora actuală, 806 companii. Nivelul este cu aproape 100 mai multe față de acum cinci ani.

,,Business-ul din sectorul pompelor funebre s-a maturizat semnificativ în ultimii ani. Am asistat la o consolidare a pieței, atât din punct de vedere al numărului firmelor cât mai ales în ceea ce privește ofertele. Profesionalizarea și eficientizarea serviciilor se pot vedea, cel mai bine, în creșterea semnificativă a cifrei de afaceri, care a avansat de la 423 milioane de lei în 2013 la 1,1 miliarde de lei în 2017. Pentru 2018, estimăm atingerea nivelului de 1,3 miliarde de lei”, afirmă analiștii de la Frames.

Judeţele cu cele mai multe firme de pompe funebre

Cele mai multe firme de pompe funebre activează în București-Ilfov, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

,,Prezența firmelor de pompe funebre în zona marilor aglomerări urbane trebuie pusă în legătură cu cererea de astfel de servicii. Dacă în mediul rural, înmormântările, pomenile și toate celelalte servicii de această natură sunt organizate mai mult pe cont propriu, în mediul urban firmele sunt cele care asigură, în principal, aceste servicii”, explică aceștia.

Pe de altă parte, evoluția semnificativă a cifrei de afaceri se explică și prin fiscalizarea unor servicii care, până nu demult, se practicau fără forme legale.

,,Nivelul evaziunii fiscale din piața serviciilor de pompe funebre s-a redus semnificativ în ultimii ani, iar rezultatele financiare vin să confirme această perspectivă. Asta nu înseamnă că nu există încă multe servicii care se prestează la negru, fără facturi și chitanțe, însă fenomenul s-a redus semnificativ”, mai spun experții.

Firme de pompe funebre. Un business cu potențial

Deşi sună morbid, afacerile din acest sector au un potențial de creștere important.

Asta în condiţiile în care România are, în prezent, a doua cea mai ridicată rată a mortalității din Uniunea Europeană. Ţara noastră înregistrează, astfel, 1.530 de decese la 100.000 de locuitori.

Cifrele INS arată că, în România, în anul 2017 au decedat 260.886 persoane. Numărul este cu 3339 persoane mai mult decât în anul 2016, respectiv cu 1,3%.

Citeşte şi Psoriazis tratamente şi simptome. Avertismentul medicilor!