Stiri: Companii

Gaetan Pacton director Profi

Gaetan Pacton preia conducerea Profi ca Director general în exercițiu

29.09.2022

La capătul a trei ani încununați de succes ca Director general Profi, Pawel Musial se retrage și predă conducerea actualului Vice-Președinte și Chief Operating Officer, Gaetan Pacton, cu începere de la 1 octombrie 2022.

Pawel a revenit la conducerea companiei în 2020, după o pauză de cinci ani. Numit inițial Executive Chairman, el a preluat apoi rolul de director general, plănuind să ducă mai departe parcursul de succes al magazinelor Profi și să îl ridice la un nou nivel.

„Obiectivul meu a fost să construim un nou format de supermarket care să ofere cumpărături de proximitate, cu prețuri convenabile și calitate bună, atractiv pentru toate categoriile sociale. Rezultatele de până acum arată că obiectivul inițial a fost atins, iar echipa condusă de Gaetan Pacton în calitate de director general în exercițiu vor duce mai departe munca pe care am început-o, oferind clienților noștri din întreaga țară experiențe de cumpărare de cea mai bună calitate în categoria lor,” a declarat Pawel Musial. “După mulți ani petrecuți departe de casă, în sfârșit voi putea să dedic mai mult timp familiei și intereselor mele. Aceasta nu este o despărțire, căci am numeroși prieteni aici, iar pentru mine România va rămâne pentru totdeauna a doua patrie.  Mulțumesc întregii echipe Profi pentru colaborare și devotament, și tuturor furnizorilor și partenerilor noștri pentru susținere. Vă urez mult succes și noroc!”

„În acești ani de provocări, când am fost martorii pandemiei de Covid-19 și ai invadării Ucrainei, Pawel a introdus conceptul Noul Profi și idei inovatoare care au propulsat vânzările companiei și i-au transformat imaginea în cea a unei rețele de retail alimentar inovatoare. Pawel și-a atins toate obiectivele setate la începutul lui 2020 și lasă în urma sa o rețea Profi revigorată, care totodată a devenit cel mai mare angajator din România și retailerul alimentar cu cea mai mare acoperire națională”, a afirmat Robert Knorr,  MidEuropa Managing Partner.

Gaetan Pacton are peste 20 de ani de experiență în retailul alimentar din Romania, lucrând anterior la Carrefour, Univers’all și La Fourmi. La Profi a deținut funcțiile de director operațional și director de expansiune.

„Am venit în Profi și m-am alăturat acestei mari echipe în 2011, când compania nu avea decât 83 de magazine. În ultimii 12 ani am reușit să construim rețeaua de retail alimentar cu cel mai mare număr de magazine și cu cea mai rapidă rată de creștere. Sunt foarte mândru și bucuros să conduc această organizație minunată. Ne vom strădui în continuare să fim retailerul preferat pentru milioane de clienți din întreaga Românie,” a spus Gaetan Pacton, proaspăt numitul Director general în exercițiu al Profi.

„Gaetan a făcut parte integrantă din povestea de succes Profi, lucrând îndeaproape cu noi în ultimii cinci ani. Îl considerăm pe Gaetan drept succesorul natural al lui Pawel, având o cunoaștere profundă a afacerii Profi și o vastă experiență în industria retailului alimentar. Îi urăm succes în noul său rol și așteptăm să conlucrăm în noua sa calitate de director general în exercițiu al magazinelor Profi”, a declarat MidEuropa Principal Berke Biricik.

Cu peste 1,600 de magazine integrate și parteneri activi în mai mult de 750 de localități și 27,000 de angajați, Profi este cel mai mare angajator din România.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/profi-lanseaza-o-campanie-de-sustinere-a-producatorilor-locali/