Stiri: Finante

Ratingul Garanti Bank.

Garanti România, profit de 98 milioane de lei, în primul semestru din 2019

01.08.2019

Garanti România rezultate financiare 2019. Grupul a raportat un profit net de 98 milioane lei în primul semestru. Așadar, acesta a fost cel mai bun semestru al Grupului în țara noastră. Creșterea a venit pe fondul managementului eficient al portofoliului de credite și eficienței operaționale.

Grupul Garanti România reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum.

Garanti România rezultate financiare 2019. Creștere de 25%

În perioada ianuarie – iunie, Grupul Garanti România a avut un profit net consolidat de 98 milioane lei, cu aproximativ 25% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, și o creștere de 4,5% a volumului total al activelor care, în prezent, depășește 12,1 miliarde lei. Totodată, grupul a înregistrat venituri nete consolidate de 263,2 milioane lei.

La nivel individual, Garanti Bank a raportat în primul semestru un profit net de 77,6 milioane lei, reprezentând un avans de peste 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Garanti România rezultate financiare 2019. Strategia băncii

Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos și echilibrat a determinat un volum total de credite de 7,19 miliarde lei, precum și o creștere, de la an la an, de aproximativ 5% a volumului depozitelor, ajungând la 8,19 miliarde lei, la finalul lunii iunie.

Garanti România rezultate financiare 2019. Depozite

Depozitele au continuat ascensiunea demarată încă de la începutul anului, evoluția continuând să se datoreze, cu preponderență, segmentelor Retail și IMM.

Comparat cu aceeași perioadă a anului trecut, depozitele persoanelor fizice au crescut cu 61%, în timp ce ale IMM-urilor au avansat cu aproape 38%.

Garanti România rezultate financiare 2019. Indicatorii de risc

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil. Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată și un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă modelul de business sănătos și solid.

Garanti România rezultate financiare 2019. Ce spune conducerea băncii?

“Strategia noastră eficientă și riguroasă a determinat performanțe foarte bune în prima jumătate a anului. Suntem în linie cu obiectivele propuse pentru 2019 și avem toate premisele să înregistrăm rezultate excelente până la finalul anului. Avem un angajament pe termen lung pe piața din România și vom continua să aducem plus valoare în viețile clienților noștri, în evoluția industriei financiare și a economiei locale per ansamblu”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti România.

Garanti România rezultate financiare 2019. Instituții nebancare

Cele două instituții financiare nebancare ale Grupului Garanti, cu activități în leasing și credite de consum, au înregistrat, la rândul lor, profit net cumulat de 20,3 milioane lei, în primul semestru al anului 2019.

Citește și eJobs România folosește inteligența artificială pentru recrutare