Stiri: Constructii

Hackathon Skanska si Proptech Romania

Se lansează primul hackathon de real-estate exclusiv pe segmentul office!

05.11.2019

Skanska și Proptech Romania au anunțat că lansează primul hackathon de real-estate exclusiv pe segmentul office. Acesta este organizat sub numele „On the fast track to futureproof”. Competiția are loc în contextul în care inovația devine un instrument practic pentru a accelera digitalizarea clădirilor de birouri.

Concepută sub tema „On the fast track to future-proof”, competiția este rezultatul parteneriatului dintre Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, și Proptech Romania.

Hackathon Skanska și Proptech Romania. Cele mai inovatoare soluții tehnologice

Specialiștii Skanska, împreună cu startup-uri și companii de IT, își vor direcționa resursele și expertiza către găsirea celor mai inovatoare soluții tehnologice care să propage digitalizarea industriei de real estate pe sectorul office.

Evenimentul va avea loc în data de 22-23 noiembrie 2019. Acesta se va desfășura în noua locație Impact Hub, aflată în Equilibrium, cel mai recent proiect Skanska.

Hackathon Skanska și Proptech Romania. 20 de echipe

Per total, vor fi selectate peste 20 de echipe participante, care, în cadrul competiției, vor identifica soluții inovatoare la provocările întâmpinate de dezvoltatorul imobiliar.

Procesul creativ va fi facilitat de mentori din rândul companiilor care s-au alăturat demersului: împreună cu Skanska, vor face parte din procesul de mentorat specialiști IT din companii de top, precum:

  • Microsoft
  • Honeywell

Ce spune reprezentanții Skanska?

„Competiția <<On the fast track to futureproof>> este dezvoltată sub umbrela strategiei de inovare a Skanska CEE și suntem mândri să organizăm acest eveniment în România, aducând plus valoare la nivel de regiune. Este foarte important pentru noi faptul că avem alături parteneri de business care, ca și noi, setează următoarele tendințe și putem să construim împreună o comunitate de experți în tehnologie și real estate. Mizăm pe sinergia echipelor participante cu mentorii și ambasadorii <<challenge-urilor>> propuse și avem încredere că va fi o experiență frumoasă pentru toți cei implicați”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Hackathon Skanska și Proptech Romania. Trei câștigători

În urma competiției care va dura 48 de ore, vor fi selectați trei câștigători. Aceștia vor primi premii în bani de peste 7.500 euro. În plus, echipele câștigătoare vor primi și acces la subvenții viitoare, fiind introduse automat în programul de mentoring și accelerare al Proptech Romania.

Declarația Proptech Romania

„Proptech Romania este focusată pe a stimula crearea de noi soluții și produse pentru industria de real estate, asistență și suport în obținerea investițiilor, precum și asistență comercială pentru startup-urile proptech. Programele noastre de tip open innovation încurajează colaborarea dintre companiile tradiționale din industrie și startup-urile inovatoare, cu rezultate concrete în dezvoltarea și implementarea soluțiilor, ce au fost obținute într-un timp foarte scurt”, a declarat Ciprian Pasca, co-fondator PropTech Romania.

Hackathon Skanska și Proptech Romania. Modalitatea de înscriere

La acest eveniment sunt invitate:

  • start-up-urile
  • companiile de tehnologie
  • experții din industria de real estate

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul evenimentului proptech.ro/skanska sau prin formularul de contact, cu nume și prenume, email, număr de telefon.

Echipele vor avea dreptul de proprietate intelectuală asupra tuturor soluțiilor dezvoltate în cadrul hackathon-ului.

Citește și Un nou brand de produse de carne de pui, lansat în România!