Producatori

Hamilton

Hamilton sărbătorește 10 ani de activitate în România

01.06.2023

Succesul Hamilton Central Europe din ultimul deceniu poate fi atribuit în primul rând angajaților săi, precum și angajamentului său față de excelență și dedicării pentru satisfacția clienților. Hamilton, una dintre cele mai importante companii din industria biotehnologiei, sărbătorește 10 ani de activitate în România. În ultimul deceniu, Hamilton Central Europe s-a afirmat ca un partener care îmbină spiritul american cu precizia elvețiană, oferind instrumente de înaltă precizie folosite în laboratoarele de analiză și cercetare, toate dezvoltate și produse în unitatea de producție din Giarmata, Timiș.

Pe parcursul acestor 10 ani, Hamilton Central Europe și-a extins activitatea în România, crescând treptat de la producția de seringi de microlitru la dezvoltarea și fabricarea de instrumente de înaltă precizie (pompe de dozare, valve manuale și automate, module de pipetare, pompe semiautomate pentru diluție și dispensie etc.) și consumabile pentru echipamente medicale. De asemenea, compania a sprijinit constant proiectele comunității din domeniile educației, sănătății, cultural sau social, implicându-se activ și promovând valorile inovației și ale excelenței.

Succesul Hamilton Central Europe din ultimul deceniu poate fi atribuit în primul rând angajaților săi, precum și angajamentului său față de excelență și dedicării pentru satisfacția clienților. Compania adoptă o abordare personalizată pentru fiecare proiect, lucrând îndeaproape cu clienții, pentru a le înțelege nevoile și provocările unice. Expertiza și experiența Hamilton Central Europe a ajutat clienții săi să obțină îmbunătățiri semnificative în fluxurile de lucru din laboratoare și să ducă mai departe cercetarea în domeniul științelor vieții.

Expertiza și experiența Hamilton Central Europe a ajutat clienții săi să obțină îmbunătățiri semnificative în fluxurile de lucru din laboratoare și să ducă mai departe cercetarea în domeniul științelor vieții

Principalele momente din istoria companiei

  • Înființare 2013 – instalarea într-o locație temporară cu 46 de angajați; transferul producției de seringi din Elveția în România
  • 2015 – mutarea la sediul permanent din Giarmata
  • 2016 – începerea producției de consumabile pentru ventilatoare de asistență respiratorie (Medical) și începerea producției de prelucrări mecanice (Mecanică)
  • 2017 – înființarea departamentului de cercetare și dezvoltare
  • 2018 – începerea producției de ansambluri de cablaje
  • 2019 – extinderea activității de producție de consumabile pentru ventilatoare de asistență respiratorie (Medical) și extinderea departamentului de prelucrări mecanice (Mecanică)
  • 2021 – depășirea cifrei de afaceri de 30 de milioane CHF anual, peste 300 de angajați
  • 2022 – începerea producției de prelucrări metalice (Metal Processing)
  • 2023 – construirea unei noi clădiri pentru extinderea birourilor și a zonei de producție și depozitare; dacă în urmă cu un an compania avea aproximativ 280 de angajați, pe fondul investițiilor recente, echipa a crescut cu aproximativ 15% și se așteaptă ca până la sfârșitul anului să se apropie de 400 de angajați.

Consolidarea strategiei de dezvoltare

Hamilton Central Europe este pe cale să intre într-o nouă fază de dezvoltare. Compania, care a fost înființată în 2013, își va finaliza în curând noua clădire, concepută special pentru producția și cercetarea produselor sale. Aceasta este doar una dintre numeroasele schimbări interesante planificate pentru acest an.

„Ne vom concentra acum toată atenția asupra R&D pentru dezvoltarea de noi produse. Industrializarea noilor produse va avea loc în noua clădire aflată în construcție și care este planificată să fie finalizată la finalul acestui an. Odată cu dezvoltarea și producția de noi produse, ne vom mări în mod natural echipa pe toate fronturile”, ne-a declarat domnul Ciprian Ractei, director general al Hamilton Central Europe.

Planurile majore de investiții pentru următorii ani includ și o nouă direcție strategică, aceea de a extinde portofoliul de echipamente și dispozitive de laborator.

Dezvoltarea de componente pentru instrumente semiautomate de manipulare a lichidelor și dezvoltarea de echipamente generale de laborator reprezintă o parte importantă a strategiei de creștere a Hamilton Central Europe. Prin extinderea liniei de produse, scopul este de a crește aria de acoperire a pieței și, astfel, de a consolida poziția de lider de piață și de jucător important pe piață.

Dezvoltarea de componente pentru instrumente semiautomate de manipulare a lichidelor și dezvoltarea de echipamente generale de laborator reprezintă o parte importantă a strategiei de creștere a Hamilton Central Europe

Investiții în potențialul local din România

Cu o investiție de peste 18 milioane de euro, noua clădire Hamilton Central Europe continuă direcțiile moderne, ergonomice și sustenabile urmărite până în prezent. Când va fi finalizată, la sfârșitul anului 2023, aceasta va avea trei etaje pentru activități de producție și patru etaje pentru birouri.

„Avem o viziune strategică pentru activitatea de laborator, gestionată de fabrica din România: Hamilton să devină un jucător cu o ofertă cuprinzătoare și completă de produse pentru laboratoare. În acest scop, va fi necesară extinderea portofoliului de produse cu produse de laborator complexe și unice, dezvoltate și fabricate în România. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de mai mult spațiu, iar noua clădire pe care o construim va face posibil acest lucru”, spune Martin Frey, CEO Hamilton.

Noul spațiu va deservi noile divizii anunțate în acest an sau cele care urmează să fie dezvoltate, cum ar fi Metal Processing și General Laboratory Devices, precum și extinderile, cum ar fi extinderea departamentului Medical. Această divizie produce consumabile utilizate în echipamentele de îngrijire respiratorie. Alături de acestea, produsele Hamilton fabricate în România au avut o contribuție semnificativă la lupta globală împotriva Covid-19: de la componente critice pentru ventilatoarele Hamilton și tehnologia de testare automată Corona PCR, până la nenumărați senzori utilizați în producția de vaccinuri.

Produsele Hamilton fabricate în România au avut o contribuție semnificativă la lupta globală împotriva Covid-19

Cu o suprafață construită de aproximativ 15.300 mp și o fațadă integral din sticlă pentru a asigura lumina naturală, noua clădire va include, pe lângă spații de birouri și de producție, zone de co-working și de recreere, spații de cabinet medical, de educație și de formare.

În același timp, parcul Hamilton va fi extins pentru a acoperi întreaga zonă din jurul clădirilor, ceea ce va duce suprafața verde amenajată la peste 13.000 de metri pătrați.

Noua extindere a clădirii va fi dotată cu instalații de ultimă generație pentru a reduce emisiile de carbon. Cu ajutorul unui BMS (Building Management System), aceasta va fi controlată și gestionată de la distanță, permițând instalațiilor să funcționeze în mod optim în funcție de nevoi și de programele prestabilite.

De asemenea, clădirea va fi dotată cu panouri fotovoltaice de până la 700 Kw, continuând astfel investiția deja făcută de Hamilton în sistemul fotovoltaic instalat anul acesta, un sistem de 1180 de panouri solare.

În direcția sustenabilității, Hamilton Central Europe va continua, de asemenea, să implementeze noi programe de reducere a poluării apei, aerului și solului, pe lângă cele deja existente.

Prelucrări metalice

La începutul acestui an, Hamilton Central Europe a anunțat o nouă investiție de peste 10 milioane de euro în producția internă de componente pentru propriile produse, și anume componente metalice.

După implementarea cu succes a diviziei de prelucrare mecanică în 2016, HCE a identificat oportunitatea de a internaliza și producția de componente din tablă. În acest scop, anul trecut a început să investească într-un nou departament, Metal Processing, unde a achiziționat echipamente de ultimă generație, parțial sau complet automatizate. Departamentul este în curs de dezvoltare și poate asigura producția completă de componente din tablă prin tăiere cu laser, îndoire, ștanțare, sudare și aplicarea de inserții prin presare sau nituire.

Hamilton Central Europe a început să investească anul trecut într-un nou departament, Metal Processing, unde a achiziționat echipamente de ultimă generație, parțial sau complet automatizate

Prin toate aceste investiții, compania a internalizat cât mai multe procese posibile, păstrând astfel un procent ridicat din lanțul valoric global. În plus, a adus un nivel ridicat de flexibilitate și autonomie a materiilor prime, fără a depinde de influențele pieței.

„Vom fi cu siguranță un jucător important pe piața instrumentelor generale de laborator, cu o gamă diversificată de produse, în pas cu tendințele tehnologice și care să îndeplinească sau chiar să depășească așteptările pieței. Ca și acum, vom avea o viziune și un plan bine pus la punct pentru următorii ani. În același timp, vom fi un membru și mai important al grupului de companii Hamilton în ceea ce privește producția și serviciile intercompany”, mai spune Ciprian Ractei, Director General al Hamilton Central Europe, despre planurile de dezvoltare ale companiei.

Despre Hamilton

Hamilton este un lider tehnologic global în domeniul științelor vieții, al dispozitivelor medicale, al automatizărilor de laborator și al gestionării probelor. Succesul său se bazează pe invenția inginerului chimist american Clark Hamilton a seringii microlitice la sfârșitul anilor 1940. În prezent, Hamilton proiectează și produce ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biofarmaceutici și alte echipamente de automatizare și de precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Hamilton deține, de asemenea, o poziție puternică în domenii cu creștere rapidă, cum ar fi genetica, robotica, tehnologiile alimentare și de mediu. În prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, în 17 locații din întreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hamilton-central-europe-extinde-fabrica-din-timis/