Happy Gluten Free 2019

Happy Gluten Free 2019, târgul de produse fără gluten, începe sâmbătă

17.05.2019

Happy Gluten Free 2019. Sâmbătă și duminică, 18 – 19 mai 2019, are loc Happy Gluten Free. Este vorba de singurul târg anual de produse fără gluten din România. Evenimentul este organizat de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) și de Kaufland România, la World Trade Center București.

Happy Gluten Free 2019. 30 de expozanți

Per total, peste 30 de expozanți vor prezenta produse și preparate fără gluten. De asemenea, cei interesați vor avea parte și de activități și oferte dedicate celor care au nevoie de alimentație specială.

Conform estimărilor, peste 200.000 de români se confruntă cu intoleranța la gluten și boala celiacă, afecțiune autoimună declanșată de intoleranța la gluten.

Happy Gluten Free 2019. Programul evenimentului

În prima zi a evenimentului, sâmbătă, 18 mai, la ora 13:00, persoanele care suferă de intoleranță la gluten pot afla informații de specialitate la conferința ,,Afecțiuni induse de gluten”, în cadrul căreia cinci medici vor prezenta și vor dialoga cu pacienții despre toate fațetele intoleranței, alergiei sau sensibilității la gluten. Programul complet cuprinde spectacole, live cooking, ateliere pentru copii, seminarii, activități și evenimente dedicate tuturor grupelor de vârstă.

Happy Gluten Free 2019. Sâmbătă, 18 mai

  • 10:00 – 18:00 Program vizitare târg
  • 11:00 – 12:00 Deschiderea târgului Happy Gluten Free 2019 și lansarea caravanei naționale „România fără gluten”
  • 12:00 – 13:00 Spectacol interactiv pentru copii susținut de Juxi Magic „Măseluța Dodoluța”
  • 13.00 – 16.00 Ateliere pentru copii cu personaje Disney by Fetița Curcubeu
  • 13.30 – 16.30 Testare rapidă pentru boala celiacă (gratuită)
  • 13.00 – 16.30 Conferința medicală „Afecțiuni induse de gluten”

Happy Gluten Free 2019. Duminică, 19 mai

  • 10:00 – 18:00 Program vizitare târg
  • 10:30 – 11:30 Începerea pregătirilor pentru Guinness World Records „Cea mai mare porție de paste fără gluten din lume”
  • 11.30 – 12.30 Ateliere pentru copii – Laboratorul Juxi Magic – „Plasticul din jurul nostru” (teorie, experimente, atelier de reciclat)
  • 12.30 – 13. 00 Lectură de carte „Mami, te vreau lângă mine!” susținută de Dana Predu
  • 13.00 – 13.30 Live Cooking
  • 14.00 Echipa Chef Foa, ARIG și Kaufland România prezintă „Cea mai mare porție de paste fără gluten din lume”
  • 14.30 – 16.00 Sesiune foto & servirea celor 1.200 de porții de paste
  • 16.00 – 17.00 Omologarea recordului Guinness
  • 17.00 – 18.00 Muzică live: concert Adda

Happy Gluten Free 2019. Un nou record Guiness

Evenimentul marcant va avea loc duminică, 19 mai, când târgul Happy Gluten Free intră în Guinness World Records.

Chef Foa va găti cea mai mare cantitate de paste fără gluten din lume, folosind pastele fără gluten K-free, disponibile în rețeaua Kaufland la nivel național.

Recordul va fi omologat de reprezentanții Guinness prezenți la eveniment, iar toți cei prezenți la târg sunt invitați să participe la Marea Degustare – cel mai mare prânz gluten free din lume.

Happy Gluten Free 2019. Caravană națională de depistare a intoleranței la gluten

În plus, ARIG și Kaufland România lansează caravana ,,România fără Gluten”, care va ajunge în 10 orașe din România, va oferi testări gratuite și va pune bazele diagnosticării corecte și a informării pacienților cu privire la boala celiacă și la abordarea corectă a dietei fără gluten.

Caravana va ajunge în lunile mai, iunie și iulie în București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea, Timișoara, Sibiu și Craiova.

Ideea caravanei „România fără Gluten” a pornit de la o serie de nevoi pe care ARIG le-a identificat de-a lungul ultimilor ani și a căror rezolvare a dictat principalele obiective ale acestei campanii:

Prezentarea de informații corecte despre dieta fără gluten, de la necesitatea impunerii acesteia și până la conținuturile ei.

Happy Gluten Free 2019. Testarea a 1.000 de persoane cu risc de boală celiacă

Pregătirea a peste 50 de medici specialiști printr-un curs de specialitate pentru familiarizarea cu ghidurile de diagnostic ale bolii celiace.

Caravana „România fără Gluten” pune bazele unei rețele naționale de medici specializați în boală celiacă, prezintă populației caracteristicile persoanelor care au risc de a avea sau de a dezvolta boala celiacă și informează despre importanța dietei fără gluten în boala celiacă.

Happy Gluten Free 2019. Intoleranța la gluten și boala celiacă

Boala celiacă este o afecțiune autoimună, provocată de intoleranța la gluten, care poate apărea la orice vârstă și care afectează peste 200.000 de români, conform estimărilor Centrului de Management pentru Boală Celiacă.

Singurul tratament al acesteia este dieta strictă fără gluten pentru tot restul vieții.

Citește și Mihaela Mitroi se alătură echipei EY România

 

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Happy Gluten Free 2019, târgul de produse fără gluten, începe sâmbătă

  1. Pingback: MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: GoodHome brand Kingfisher - Lansare oficiala | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Kingfisher lansează brand-ul GoodHome

Comentariile nu sunt permise.