Slide

Stiri: IT&C

Honeywell

Honeywell și Universitatea Politehnica din București au inaugurat un nou laborator

14.06.2022

Honeywell și Universitatea Politehnica din București au anunţat că au inaugurat un laborator, complet echipat cu soluții de automatizare de ultimă generație, care utilizează cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie. Noul laborator universitar – Honeywell Sisteme de Control Avansat – va funcționa în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, iar prin intermediul său studenții vor avea acces la cele mai noi soluții software utilizate de companii din întreaga lume.

Laboratorul va putea fi utilizat de peste 400 de studenți în fiecare an, care vor învăța astfel să lucreze cu software-uri de ultimă generație dezvoltate de companie și, în același timp, să testeze aceste soluții. Astfel, studenții vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele tehnice dobândite în timpul cursurilor și să se pregătească pentru o carieră în domeniu, în timp ce se familiarizează cu aceleași tehnologii utilizate și de inginerii Honeywell în cadrul proiectelor de automatizare de procese.

Ce spun reprezentanţii Honeywell?

„La Honeywell, ne angajăm să investim constant pentru a descoperi noi modalități prin intermediul cărora viitorii ingineri și specialiștii în IT să poată așeza baze cât mai solide pentru carierele lor. Suntem mândri să extindem acest angajament în România, prin parteneriatul pe care îl derulăm împreună cu Universitatea Politehnica din București, deschizând un nou laborator care le poate oferi studenților posibilitatea de a-și dezvolta competențele practice în domeniul tehnologiilor inovatoare, care au potențialul de a schimba în bine lumea noastră”, a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Laboratorul este echipat cu o serie de servere și sisteme de control, care sunt gândite să faciliteze dezvoltarea de soluții tehnologice destinate industriilor. Acest sistem este gândit pentru a facilita dezvoltarea, simularea și testarea de strategii de control de proces, împreună cu interfața om-mașină dezvoltată în programele proprietare Honeywell.

Aplicabilitate

Sistemul are aplicabilitate la nivelul unei arii largi de industrii, precum: Industria de Petrol și Gaze, Industria Chimică și Industria Petrochimică, Industria Farmaceutică, Energie, Energie Regenerabilă, Industria Producătoare de Hârtie și Celuloză și multe altele.

Mai exact, în cadrul noului laborator, studenții vor putea lucra cu două servere redundante pe care rulează sistemul Experion Process Knowledge System (PKS) de la Honeywell, cu șase stații (conectate la servere), precum și cu șase controllere Control Edge (PLC – Programmable Logic Controller). Acesta face parte din familia de controllere Honeywell Control Edge și este cel mai nou și mai complex PLC dezvoltat de companie până în prezent.

Studenții vor putea, de asemenea, să acceseze un sistem simulat de DCS (Distributed Control System) – C300 (cel mai puternic controller de DCS din gama Honeywell). Una dintre principalele caracteristici ale acestuia este flexibilitatea, putând fi integrat cu multiple alte sisteme de automatizare, de la diverși furnizori. Astfel, sistemul simulat de DCS le oferă studenților posibilitatea să construiască și să testeze diferite aplicații și sisteme.

Ce spune rectorul Universităţii Politehnica?

Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București, a declarat: „România are o industrie IT în continuă creștere, iar o parte importantă a obiectivului nostru, ca universitate, este să furnizăm specialiști înalt calificați care să poată sprijini dezvoltarea acestei industrii. Laboratorul pe care îl inaugurăm alături de Honeywell va ajuta un număr mare de studenți să se familiarizeze cu cele mai noi tehnologii utilizate în domeniul automatizărilor de procese. Laboratorul va oferi tinerilor o experiență care în mod cert le va crește oportunitățile de carieră. În acest context, parteneriatul solid dintre Universitatea Politehnica din București și Honeywell are ca obiectiv formarea profesioniștilor de mâine în domeniul IT”.

Acesta este cel de-al șaselea laborator universitar inaugurat de Honeywell, în cadrul universităților din România, și pune în lumină impactul pozitiv al colaborării continue dintre companie și comunitatea academică de pe plan local. Până în prezent, Honeywell a deschis trei laboratoare universitare în cadrul Universității Politehnice din București și alte trei în cadrul Universității Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universității Politehnice din Timișoara și Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.

Citeşte şi Cele mai des întâlnite metode de atac cibernetic asupra utilizatorilor și a companiilor în 2022