Stiri: Finante

Holde Agri Invest SA preia ferma Videle.

Idea Bank, preluată de Banca Transilvania. Ce valoare are tranzacţia?

04.06.2021

Idea Bank va fi preluată de Banca Transilvania. Instituţia a anunţat că va prelua întregul pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank. Astfel, în tranzacţie intră companiile din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de AsigurareSRL.

Idea Bank, preluată de Banca Transilvania. 43 milioane de euro

Valoarea tranzacţiei este de aproximativ 43 milioane euro.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 2 iunie 2021 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A.

„Dorim să precizăm că atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT. Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”, a anunţat banca.

Profit de 656,3 milioane de lei pentru Banca Transilvania

Banca Transilvania a raportat un profit net de 656,3 milioane lei în primul trimestru al anului, de la 303,9 milioane lei în perioada similară a anului trecut. De asemenea, veniturile operaţionale au urcat la 1,159 miliarde lei, de la 934,5 milioane lei în trimestrul 1 2020.

Citeşte şi Rezultate bune pentru Banca Transilvania în primul trimestru al anului 2021