Stiri: Social

Inceperea noului an scolar

Începerea noului an şcolar: Sfaturi utile pentru părinţi, în timp de pandemie

10.09.2020

Începerea noului an şcolar este, în mod evident, una atipică față de ceilalți ani. Însă această nesiguranță nu trebuie să se regăsească și în ghiozdanul copilului tău. Aşadar, ca niciodată până acum, pe lângă obișnuitele rechizite, trusa micuțului tău trebuie să conțină obiecte specifice vremurilor noi în care trăim.

Începerea noului an şcolar. Măşti de protecţie

Este de preferat ca măştile de protecţie să fie special create pentru copii, fie că sunt de unică folosință, textile sau cu filtru. Important este să te asiguri că măștile stau fixe pe nas.

Cel mai bine este să îi dai celui mic 2-3 măști la el, deoarece specialiștii spun că acestea oferă protecție maximum 4 ore.

Dacă masca se umezeşte, aceasta trebuie schimbată.

Soluţie fără clătire

De asemenea, recomandată pentru cei mici este o soluţie de curățare care nu le atacă pielea sensibilă. Aceasta le va asigura igienizarea, cel puțin până vor ajunge la grupurile sanitare unde se pot spăla pe mâini corespunzător.

Începerea noului an şcolar. Un dezinfectant portabil

Şcolile sunt responsabile să asigure igienizarea corespunzătoare a instituțiilor. Însă, având în vedere că vorbim despre un flux zilnic de elevi în sălile de clasă, cel mai bine este să fim precauți. Pune-i în ghiozdan copilului tău și un dezinfectant de buzunar, cu care să poată șterge banca, scaunul sau obiectele pe care le atinge des.

Asigură-te că dezinfectantul poate fi folosit în preajma celor mici, fără a emana vapori toxici. Găsești o astfel de variantă prietenoasă, dar eficientă în Asevi Gerpostar Plus.

Citeşte şi Câte locuinţe s-au construit în prima parte a anului 2020? Datele INS