Turisti straini in Romania 2020

Industria turismului, lovită din plin de pandemia de coronavirus

13.03.2020

Industria turismului este una dintre cele mai afectate de epidemia de coronavirus, potrivit unui raport al experților Agenției Globale de Turism Online – eSky. Epidemia de coronavirus a început în China. Vorbim de o destinație pentru care interesul în rândul europenilor a continuat să crească într-un ritm ridicat anul acesta. În a 4-a săptămână a lunii ianuarie 2020, ca urmare a răspândirii informațiilor în mass-media despre epidemie, situația a început să se schimbe odată cu numărul rezervărilor ce a scăzut semnificativ.

Industria turismului. Cum a evoluat criza determinată de coronavirus?

Odată cu creșterea drastică a numărului bolnavilor din China, situația s-a agravat. Companiile aeriene au decis să limiteze zborurile către regiunile infectate. De asemenea, clienții au început să renunțe masiv la călătorii în multe țări asiatice, în special în China, unde în februarie, numărul de rezervări a scăzut cu în jur de 81% față de ianuarie. Alte țări asiatice au suferit și ele, inclusiv Thailanda, o destinație foarte populară printre turiștii europeni.

Industria turismului. Situația din România

Izbucnirea coronavirusului în Asia nu a avut un impact mare asupra numărului de rezervări pe eSky. Numărul tuturor rezervărilor de zboruri din România după ce a fost anunțată epidemia în China a scăzut cu aproximativ 7% de la săptămână la săptămână, după care s-a recuperat rapid cu o creștere de aproximativ 10% în săptămâna ce a urmat.

Industria turismului. Europa

Informațiile despre virusul care a ajuns în Europa în penultima săptămână din februarie au dus la o scădere mai accentuată a numărului de rezervări – aproximativ 23% de la săptămână la săptămână.

Totuși, această scădere nu a afectat încă creșterea companiei de la an la an, care a înregistrat puțin peste 15% în primele 2 luni ale anului 2020.

Industria turismului. Situația din Italia

În 2019, Italia s-a clasat pe locul doi, după Marea Britanie, din punct de vedere al popularității în rândul destinațiilor europene de călătorie ale românilor. În ianuarie 2020, numărul de rezervări în Italia a crescut cu 24% față de aceeași perioadă din 2019.

Situația s-a schimbat drastic în februarie, când a fost descoperit un focar de coronavirus în Italia de Nord. La sfârșitul lunii februarie, numărul de rezervări către această destinație pe eSky a scăzut cu 33%.

Cele mai mari scăderi

Cele mai importante scăderi s-au observat în ultimele 10 zile, cu toate acestea, Italia continuă să ocupe a 4-a poziție pentru rezervările de zbor după:

  • Marea Britanie
  • Germania
  • Spania

Industria turismului. Presiunea timpului și a așteptărilor clienților

Răspunsul companiilor aeriene la epidemia de coronavirus variază. Multe dintre ele sunt nevoite să închidă rutele și se confruntă cu cantități imense de anulări ale călătoriilor. Este posibil ca unele dintre ele să nu poată face față situației – un exemplu recent este compania aeriană britanică Flybe, care a declarat faliment joi, 5 martie.

Industria turismului. Impactul este inevitabil

Oamenii călătoresc din ce în ce mai mult și adoră să viziteze locuri noi. Este normal să se aștepte ca, de îndată ce răspândirea coronavirusului va fi controlată, clienții să revină la planificarea călătoriilor lor ca de obicei. Este greu de spus când se va întâmpla asta exact. Se pot baza unele ipoteze pe analiza situațiilor actuale de acest tip – epidemia de gripă aviară și porcină sau SARS. Astfel de crize durează întotdeauna câteva luni.

La ora actuală, toate companiile de turism sunt în criză. Acest lucru este valabil atât din cauza vânzărilor scăzute, cât și a anulărilor. Nu toți jucătorii pot suporta presiunea.

După criză, industria va fi pe valul vânzărilor în creștere. Cu toate acestea, totul depinde de cât va dura această situație. Fiind încă în faza de dezvoltare, companiile nu se pot aștepta la o revenire rapidă la „normalitate”.

Citește și SANO a lansat o gamă nouă de produse

 

 

 

Citiți și despre:

  • Barometrul de opinie Frames & HygieniumBarometrul de opinie Frames & Hygienium Barometrul de opinie Frames & Hygienium. În perioada 29 iunie - 2 iulie 2020 a fost realizat un studiu pentru a evalua atitudinea românilor vizavi de recenta pandemie de coronavirus. Studiul a fost […]
  • Vom mai putea călători în acest an?Vom mai putea călători în acest an? Vacanțe 2020. Mai mult de 75% dintre respondenții europeni vor continua să călătorească în acest an, arată un studiu realizat de LuggageHero. Așadar, mai exact, 78% dintre participanții europeni încă […]
  • Piaţa IT&C nu a fost ocolită de problemele cauzate de pandemiePiaţa IT&C nu a fost ocolită de problemele cauzate de pandemie Piaţa IT&C din România. La cinci luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, piața IT&C este dominată de precauție și stabilitate, consideră Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica […]
  • Amânare rate 2020: Ce condiții se impun?Amânare rate 2020: Ce condiții se impun? Amânare rate 2020. Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și […]
  • Cum vor fi afectate companiile de epidemia de coronavirus?Cum vor fi afectate companiile de epidemia de coronavirus? Efectele crizei coronavirus. 18% dintre companiile din România anticipează o reducere a veniturilor de până la 20% ca urmare a impactului pandemiei COVID-19 asupra afacerilor, în vreme ce majoritatea acestora […]