Investitie Abatorul Peris

Abatorul Periş, investiţie de 2 milioane de euro

29.04.2020

Investiţie Abatorul Periş. Una dintre cele mai mari și moderne unități de procesare a cărnii de porc din România, Abatorul Periş, a anunţat că investește 2 milioane de euro pentru mărirea capacității de producție și ambalare pentru secțiile de procesare carne ale abatorului.

Investiţie Abatorul Periş. Ce spune conducerea companiei?

“În acest nou context a fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgență, pentru a putea acoperi cererea din piață și pentru a ne respecta promisiunea, aceea de a asigura aprovizionarea cu carne proaspătă de porc a tuturor consumatorilor noştri, din surse 100% românești.

Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producție pentru produsele cu valoare adăugată – micii și cârnații de Periș -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie. Investiția vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici și cârnați prin tehnologia “no touch” și achiziționarea unor linii noi de ambalare și etichetare.

De asemenea, am achiziționat și un sistem performant de scanare și monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfășurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaților. Investiția actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea stației de epurare a apei uzate,” a declarat Bogdan Grama, Director General, Abatorul Periș.

Măsuri de prevenire a coronavirusului

În cadrul Abatorului Periş sunt aplicate toate măsurile de prevenire a coronavirusului. Compania gestionează permanent și cu maximă atenție starea de sănătate a angajaților, operațiunile de producție, comerciale și logistice.

Totul se face în acord cu normele emise de către autoritățile române competente. De asemenea, în întreaga rețea de magazine deţinută de Periş sunt implementate în fiecare zi măsuri stricte de igienă şi prevenţie pentru:

  • angajați
  • clienți

Cele 24 de magazine din Capitală și împrejurimi rămân deschise în această perioadă. Acestea au un program normal de funcționare.

Investiţie Abatorul Periş. „Vom asigura o producţie constantă”

“Suntem pregătiți pentru a ne continua activitatea fără întreruperi, chiar dacă situația actuală se va prelungi, pentru a asigura o producție constantă de carne de porc și produse din carne de porc, din surse românești. Rămânem fideli promisiunii noastre, aceea de a livra carne de porc și produse din carne de porc proaspete, care ajung pe rafturile magazinelor într-un interval de 30 de ore de la sacrificare, asigurându-ne permanent că sunt respectate cele mai exigente standarde de igienă din punct de vedere operațional și de siguranță alimentară. Pentru furnizarea de materie primă de calitate lucrăm îndeaproape cu ferme partenere din România, care se aliniază normelor europene de sănătate şi bunăstare a animalelor,” a declarat Bogdan Grama, Director General, Abatorul Periș.

Investiţie Abatorul Periş. A doua cea mai mare unitate de procesare a cărnii de porc din România

Abatorul Periş a fost inaugurat în 2015. Compania a realizat investiții de peste 20 milioane de euro.

Abatorul este a doua cea mai mare unitate de procesare a cărnii de porc din ţară. Abatorul deţine o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete porc pe an. Societatea Abatorul Periș S.A. are peste 600 angajați.

Compania operează un lanț propriu de 24 de magazine de desfacere. De asemenea, Abatorul Periş susține în mod activ peste 46 de ferme de porci din ţară. Compania deține parteneriate cu cele mai importante lanțuri comerciale din România.

Citeşte şi Alimente care stimulează memoria. Ce trebuie să mâncăm pentru o performaţă intelectuală maximă?

 

 

 

Citiți și despre: