Investitii TeraPlast

TeraPlast aplică pentru ajutorul de stat pentru stimularea investițiilor majore. Ce proiecte are compania?

10.09.2018

TeraPlast a anunţat că urmează să depună trei proiecte de investiții în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. Aceste proiecte au o valoarea totală de 15 milioane de euro.

TeraPlast se numără printre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor. În plus, grupul este cel mai mare procesator de PVC din ţara noastră.

„Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliază mai bine pe dimensiunea companiilor din Grupul TeraPlast. Dorim, de asemenea, să vedem cum se transformă în realitate declarațiile făcute în spațiul public de autorități, cum că această schemă vizează sprijinirea companiilor românești, pentru că până acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precădere firmele străine”, a declarat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului TeraPlast.

Investitii TeraPlast: Divizia de mase plastice

Per total, compania estimează o investiție de 6,2 milioane de euro pentru echipamentele din divizia de mase plastice. Din această sumă, 3,1 milioane de euro ar reprezenta ajutorul de stat.

Compania ar veni, în cadrul acestui proiect, cu noi inovații pe segmentul granulelor din PVC.

În urma investiţiei, TeraPlast va fi primul producător din ţara noastră de granule fără halogen, rezistente la foc. Acestea vor fi utilizate pentru izolarea cablurilor electrice.

Investitii TeraPlast: Depaco

Depaco va aplica pentru ajutorul de stat pentru a deschide o unitate de producție. Aceasta va avea 38.000 de metri pătraţi. Noua fabrică se va situa în judeţul Prahova, în Băicoi, mai exact.

Unitatea de producţie asigură fluxurile de logistică și depozitare. În plus, fabrica va avea o capacitate anuală de producție de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă.

În primă fază, divizia de ţigle, Depaco, va construi 10.000 de metri pătraţi.

Bugetul necesar investiţiei este de 5,2 milioane de euro. Din această sumă 1,9 milioane euro ar proveni din ajutorul de stat.

Investitii TeraPlast: TeraGlass

O altă divizie care va aplica pentru ajutorul de stat este TeraGlass. Compania vine cu un proiect de investiții de 3,5 milioane de euro.

Mai exact, este vorba de un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat.

Per total, valoarea totală a ajutorului de stat nu este de 6,8 milioane de euro. Ajutorul poate fi recuperat de stat prin suma cu care companiile beneficiare se angajează să contribuie la buget prin taxe și contribuții salariale până în anul 2024.

După aprobarea ajutorului de stat, cele trei proiecte vor fi demarate imediat.

Citeşte şi Preţul apartamentelor în 2018. Evoluţie neaşteptată în august

 

Citiți și despre:

O părere la “TeraPlast aplică pentru ajutorul de stat pentru stimularea investițiilor majore. Ce proiecte are compania?

  1. Pingback: Green Park Iasi, finantat de OTP Bank | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.