Stiri: Energie

Finanțări pentru producția de energie verde.

iO Partners România lansează un departament strategic de consultanță în domeniul energetic

04.10.2023

iO Partners România anunță un pas strategic într-un domeniu strâns legat de segmentul imobiliar, însă puțin explorat, prin lansarea unei diviziii de consultanță specializată în domeniul energiei și al infrastructurii. Această extindere marchează un moment crucial în parcursul companiei care vizează diversificarea portofoliului curent și consolidarea prezenței în mediul de business în continuă evoluție.

Ce spune conducerea iO Partners România?

“Segmentul de real-estate are o influență importantă în emisiile de gaze cu efect de seră, generând aproximativ 30% din emisiile anuale. Însă aspectul care ne-a determinat pe noi, iO Partners, să ne îndreptăm atenția către pașii pe care îi putem face pentru un viitor mai bun al copiilor noștri, este acela că segmentul de real-estate este responsabil de consumul a 40% din energia produsă la nivel global. Imobiliarele și energia sunt interconectate și vor avea un impact major în atingerea țintelor de decarbonizare stabilite de Națiunile Unite”, spune Vlad Stanislav, Managing Director iO Partners România.

Eforturile de decarbonizare

Motivați de angajamentul față de excelență și inovație, compania își propune ca această nouă divizie să susțină eforturile de decarbonizare în sectorul energetic și de real-estate, sub coordonarea lui Costin Bănică, care a condus anterior echipa de Industrial în companie.

“Sectorul Industrial și cel Energetic sunt componente vitale ale oricărei economii dezvoltate, iar eforturile noastre trebuie accelerate în direcția atingerii și chiar a depășirii țintelor de decarbonizare pentru a pregăti o lume mai bună generațiilor viitoare. Tranziția de la Industrial la Energie a venit în mod natural după ce am constatat în ultimii ani cât de importantă este influența energiei și a utilităților în activitatea de producție și chiar cea logistică. Este esențial ca marii investitori și dezvoltatori din întreg segmentul de real-estate să își concentreze atenția asupra energiei regenerabile și a impactului pozitiv pe care acțiunile lor îl pot avea în economia atingerii angajamentelor Net-Zero până în 2050”, susține Costin Bănică, Head of Energy & Infrastructure Advisory.

Managementul dezvoltării proiectelor de energie regenerabilă

Echipa iO Partners România și-a început activitatea în sectorul energetic prin managementul dezvoltării proiectelor de energie regenerabilă, fiind parte a unui parteneriat care a adus la stadiul Gata de Construit proiecte fotovoltaice totalizând 650 MW. În plus, echipa de Energie și Infrastructură a iO Partners are în dezvoltare la ora actuală peste 300 MW pentru investitori specializați în acest sector.

Proiecte de energie regenerabilă

Serviciile noului departament se concentrează în jurul dezvoltării proiectelor de energie regenerabilă, însă ne îndreptăm atenția și asupra unor noi servicii conexe, cum ar fi finanțarea, analiza tehnică a proiectelor și project managementul dezvoltării.

În plus, compania pregătește un nou parteneriat care să permită orientarea asupra serviciilor ESG care sunt foarte importante pentru segmentul de Real-estate, cum ar fi CO2 Management, Audit și Consultanță ESG, Măsurarea amprentei de Carbon și chiar stabilirea pașilor de Offset a Amprentei de Carbon

Citește și Cum se poate măsura eficiența campaniilor de marketing?