iTech Transilvania certificare cluster IT

iTech Transilvania a primit cea mai importantă certificare acordată de Comisia Europeană

09.10.2018

iTech Transilvania by ARIES T a devenit singurul cluster IT din Sud-Estul Europei care a primit certificarea Gold Label pentru Excelență. Distincţia a fost oferită într-un program al Comisiei Europene.

iTech Transilvania este cel mai important cluster al industriei IT din ţara noastră. Proiectul a fost înființat în 2013 de ARIES Transilvania.

Certificarea a fost oferită la finalul lunii septembrie de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative (ECEI). Această entitate a fost fondată de Comisia Europeană, în 2009.

iTech Transilvania: Cel mai important cluster IT

„Dobândirea certificării atestă un nivel ridicat al managementului și al activităților întreprinse în cadrul clusterului, conferă încredere în și între membrii acestuia și este o garanție a calității în fața partenerilor și clienților internaționali. Totodată, arată preocuparea continuă și constantă a membrilor clusterului înspre colaborare și inovare, oferă o expunere ridicată a acestora la nivel internațional și în fața organismelor de finanțare internaționale și contribuie la creșterea oportunităților la care membrii, respectiv companiile din domeniul IT, au acces”, spune Voicu Oprean, președintele iTech Transilvania Cluster by ARIES Transilvania.

Distincţia acordată vine la 15 ani de la inițierea primelor discuții despre oportunitatea clusterelor de IT în zona Transilvaniei.

Certificarea Gold Label reprezintă recunoașterea eforturilor depuse de către membrii clusterului și de către fiecare companie de IT înființată în Cluj-Napoca și în regiunea Transilvaniei. La acestea se adaugă şi universitățile și administrațiile locale.

iTech Transilvania certificare: Un certificat de excelență pentru managementul clusterului

Recunoaşterea primită reprezintă un certificat de excelență pentru managementul clusterului. Certificarea a fost obținută în urma unui audit, derulat în cursul lunii mai 2018. Per total, au fost evaluați 31 de indicatori.

S-a avut în vedere:

  • structura clusterului
  • modelul de guvernanță
  • finanțarea
  • strategia
  • serviciile
  • recunoașterea națională și internațională

Bianca Muntean, Manager iTech Transilvania Cluster, spune că distincţia va susţine expansiunea clusterului IT.

„Distincția recunoaște performanțele sectorului IT românesc în context global și, în același timp, ne susține procesul de expansiune al clusterului, facilitând mai multe contacte între mediul de business și cel academic, precum și creșterea interacțiunilor dintre mediul economic și administrațiile locale din regiune”, spune Bianca Muntean, Manager iTech Transilvania Cluster.

Citeşte şi Angajatori de TOP 2018: Lista companiilor care oferă locuri de muncă

 

 

Citiți și despre:

O părere la “iTech Transilvania a primit cea mai importantă certificare acordată de Comisia Europeană

  1. Pingback: KMG Rompetrol a migrat in cloud. Solutia adoptata | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.