Stiri: Companii

Producția industrială în septembrie 2023

Japan Industrial preia Toshiba Corporation

14.08.2023

Japan Industrial preia Toshiba Corporation. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Japan Industrial Partners, Inc a preluat Toshiba Corporation. Această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România.

Activitatea companiilor

Japan Industrial Partners, Inc. (JIP) nu are filiale în România, dar a realizat vânzări pe teritoriul țării prin intermediul companiilor sau a fondurilor din portofoliu.

Nici Toshiba Corporation, Japonia, nu are filială în România, dar a realizat vânzări pe teritoriul țării prin intermediul mai multor firme.

Japan Industrial preia Toshiba Corporation. Analiza efectuată

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Carrefour preia magazinele Cora din România