Stiri: Social

Jucarii periculoase pentru copii - Controale ANPC

Jucării periculoase pentru copii! Ce spun reprezentanții ANPC?

01.08.2019

Jucării periculoase pentru copii. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – ANPC a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă pe piaţă a unor jucării cu laser prezumtiv periculoase pentru copii. Astfel, ANPC a demarat controale în regiunea Bucureşti-Ilfov, în locuri unde s-ar putea afla la vânzare astfel de jucării periculoase pentru copii.

Jucării periculoase pentru copii. Controale

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la existenţa, pe piaţa din România, a unor jucării cu laser, un potenţial pericol pentru copii, la utilizare, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat. Instituția a început controalele în locurile de comercializare. Verificările au loc în regiunea Bucureşti-Ilfov pentru început. Acestea urmează să se extindă la nivelul întregii ţări. Mai exact, este vorba de locuri în care s-ar putea afla la comercializare loturi prezumtiv periculoase din această categorie de jucării.

Jucării periculoase pentru copii. Laboratoarele care pot face verificări

Totodată, ANPC a purtat discuții deja privind colaborarea cu laboratoare omologate și acreditate de profil. Acest lucru s-a întâmplat în vederea verificării potenţialului periculos al fasciculului luminos dezvoltat de jucăriile în cauză şi a testării acestora, într-o manieră ştiinţifică.

Jucării periculoase pentru copii. Ce spun reprezentanții ANPC?

„Ca atare, în cel mai scurt timp, vom aduce la cunoştinţa publicului rezultatele controalelor şi cercetărilor noastre în legătură cu această chestiune şi, în funcţie de rezultat, vom alerta, dacă este cazul, şi piaţa europeană prin Sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare RAPEX referitor la această clasă de risc”, au declarat reprezentanţii ANPC.

Citește și Când începe școala în septembrie 2019? Anunț pentru părinți și elevi! Structura anului școlar 2019-2020