Kasper Development îmbunătățește calitatea vieții comunității

01.11.2020

Anul acesta, Kasper Development va începe următoarea fază de dezvoltare proiectului Coresi Avantgarden, care vizează construirea altor 2.400 de apartamente. Kasper Development, condusă de Daniela Kasper, a fost înființată în 2005, având ca prim proiect construirea unui bloc de locuințe în Cluj Napoca. În prezent, compania a finalizat peste 3.000 de apartamente, are 110 angajați și o cifră de afaceri de 28,5 milioane de euro. Planurile de dezvoltare pe termen mediu vizează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, prin extinderea proiectelor de construcții în alte orașe, inclusiv Cluj Napoca și București.

Cu o experiență de 15 ani pe piața imobiliară și având în portofoliu proiecte de elită și parteneri cu prestigiu european, Kasper Development, construiește ansambluri rezidențiale extinse, respectând standardele europene de locuire și promovând un concept al bunăstării și calității vieții unic în România și la nivel continental.

„Compania Kasper Development este unul dintre pionierii pe piața rezidențială transilvăneană. Cu o viziune curajoasă, compania a contribuit la dezvoltarea pieței imobiliare locale începând din 2005. Calitatea și conceptul avangardist definesc proiectele noastre. Cel mai recent complex – Coresi Avantgarden – este parte integrantă din cel mai mare proiect de regenerare urbană din România”, ne-a declarat Daniela Kasper, Fondatoarea Kasper Development.

Cartierul Coresi este unul inspirat de oameni, întrucât dezvoltatorii și-au dorit mai presus de orice să construiască comunități. Conceptul „inspirat de tine” confirmă faptul că ceea ce compania transpune din plan în realitate este o locuință adecvată stilului de viață actual al beneficiarilor săi, dar care va răspunde și cerințelor generațiilor următoare.

2.400 de apartamente finalizate din Cartierul Coresi

Cel mai important proiect din portofoliul companiei, ansamblul de locuințe Coresi Avantgarden este, totodată, și cel mai amplu plan de regenerare urbană dezvoltat până acum în România, vizând 8% din suprafața orașului Brașov. Inițiat în anul 2016 și derulat în parteneriat cu compania franceză Ceetrus, proiectul a fost gândit pentru reintegrarea în comunitate a platformei industriale Tractorul Braşov, potrivit unei planificări etapizate, extinse pe durata a zece ani. Până acum, în cartierul Coresi au fost finalizate 2.400 de apartamente.

Cartierul Coresi, cartea de vizită a Kasper Development, a început cu un master plan ambițios pe o perioadă de 10 ani. De-a lungul acestei perioade, proiectul a trecut prin etape succesive care au presupus implementarea unui concept inedit, dar mai ales punerea în practică a unei experiențe mai mari de 15 ani.

Kasper Development, în calitate de lider al pieței imobiliare din Transilvania, dar și ca unul dintre pionierii acestui domeniu de activitate din vestul țării, a gestionat proiecte complexe de dezvoltare urbană. În anul 2020, Kasper Development va începe următoarea fază de dezvoltare a acestui proiect, care vizează construirea altor 2.400 de apartamente, pe o suprafață de 15 hectare.

Faza următoare de dezvoltare a Cartierul Coresi vizează construirea altor 2.400 de apartamente, pe o suprafață de 15 hectare

Viziunea dezvoltatorului imobiliar a fost și rămâne aceea de a face din România un loc mai bun de a trăi, pentru fiecare dintre membrii comunității. Conform reprezentanților companiei, cea mai sigură investiție pe termen lung este reprezentată de o achiziție imobiliară, întrucât un imobil ales cu atenție își va păstra valoarea, indiferent de condițiile economice, dar mai mult decât atât, are posibilitatea de a-și spori valoarea în timp.

Coresi Avantgarden, cel de-al 4-lea proiect al Kasper Development

Demarat în 2016, Coresi Avantgarden este al 4-lea proiect Kasper Development, în parteneriat cu Ceetrus România. În primii 4 ani au fost planificate și executate cu succes 2.400 de noi locuințe, urmând ca în noua perioadă să înceapă faza de construcție pentru următoarele 2.400.

Dincolo de excelența în dezvoltarea imobiliară, cel mai de preț obiectiv atins este comunitatea oamenilor care locuiesc și se bucură de facilitățile din Cartier.

Kasper Development face pași în fiecare zi în această direcție, îmbunătățind constant proiectul, atât din punct de vedere al conceptului, al soluțiilor inovatoare tehnice care apar pe piață și care sunt adoptate, dar și din punct de vedere al calității locuirii

„Am început să lucrăm la construcția ultimului etaj din faza finală a proiectului Coresi Avantgarden demarat în Aprilie 2016. Dezvoltarea primelor 2.200 de locuințe a fost gândită pentru 6 ani, însă prin seriozitate și muncă susținută, dublate de o bună coordonare, suntem aproape de final după doar 4 ani și jumătate. Povestea continuă”, detaliază Daniela Kasper.

O investiție de 250 de milioane de euro

Respectând conceptele contemporane ale locuirii, cartierul are un grad sporit de independență în raport cu restul orașului și beneficiază de o varietate de lanțuri de aprovizionare, oportunități educaționale, de divertisment și alte tipuri de servicii, furnizate de operatorii care asigură rețelele valorice interne.

Cu o investiție totală de 250 de milioane de euro, Cartierul Coresi va fi, la final, un ansamblu de 5.000 de apartamente, deservit de o rețea complexă de magazine, cafenele, restaurante, cinema, săli de sport, centre comerciale, servicii de înfrumusețare și întreținere, agenții de turism, locuri de joacă și zone de relaxare.

Cartierul Coresi va fi, la final, un ansamblu de 5.000 de apartamente, un proiect în care au fost realizate investiții în valoare de 250 de milioane de euro

Lider al pieței imobiliare din Transilvania și unul dintre pionierii acestui domeniu în Vestul țării, Kasper Development a gestionat proiecte complexe de dezvoltare urbană. Ansamblul Avantgarden 1 Brașov, finalizat de Kasper Development în anul 2016, reunește 17 vile elegante (365 de unități), cu opt tipuri de apartamente, de la cele cu două camere, până la locuințe de tip penthouse. Ansamblul Avantgarden 2 are 450 apartamente, iar complexul Avantgarden Tractorul a devenit „acasă” pentru 470 de familii.

Lider al pieței imobiliare din Transilvania și unul dintre pionierii acestui domeniu în Vestul țării, Kasper Development a gestionat proiecte complexe de dezvoltare urbană

Implicare socială

În strânsă legătură cu dezvoltarea economică, Kasper Development își reafirmă angajamentul social pe termen lung, integrând în strategiile sale teme sociale şi de mediu și implicându-se cu consecvență în procesele de schimbare, pentru a îmbunătăți viața comunității.

Parte dintr-un proiect mai amplu de responsabilitate socială, Daniela Kasper, prin Kasper Development, s-a implicat în reabilitarea Secției de Urologie a Spitalului Tractorul din Brașov, lucrare executată exclusiv din fonduri proprii și finalizată în octombrie 2018.

„Considerând că educația este cel mai important motor de dezvoltare al unei comunități, Kasper Development a înființat, în parteneriat cu compania franceză Ceetrus, centrul comunitar și educațional Cartier Hub, un spațiu interactiv de educație, socializare, dezvoltare, colaborare și antreprenoriat, găzduit de cartierul Coresi și coordonat de LearnEx”, a concluzionat Daniela Kasper, Fondatoarea Kasper Development.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/coresi-avantgarden-un-mini-oras-in-cel-mai-frumos-oras-al-romaniei/