Stiri: Retail

paie de plastic KFC Romania

Restaurantele KFC din România renunță la paiele din plastic

02.04.2019

Restaurantele KFC din România renunță la paiele din plastic. Astfel, Sphera Franchise Group confirmă introducerea paielor din hârtie în toate restaurantele sale din România. Renunțând definitiv la utilizarea paielor din plastic de unică folosință, compania face încă un pas în direcția unui business sustenabil. Obiectivul prioritar este de reducere a impactului asupra mediului.

KFC România – paie de plastic. Cu ce sunt acestea înlocuite?

Paiele din hârtie sunt produse din lemn provenit din păduri administrate într-un mod sustenabil.

”Compania își dorește să încurajeze folosirea responsabilă a plasticului de unică folosință și în rândul clienților, aceștia putând renunța la capacul de plastic asociat paharului de carton cu băutură răcoritoare, dacă iau masa în restaurant. În acest caz, și paiul din hârtie poate deveni opțional”, au precizat reprezentații Sphera Franchise Group.

KFC România – paie de plastic. Planurile companiei până la finele anului 2019

Compania a mai anunțat că va urma planul anunțat încă de la finele anului trecut, prin care anunța eliminarea paielor din plastic din toate restaurantele pe care le operează, pe parcursul anului 2019.

Procesul de înlocuire a debutat cu restaurantele KFC România, iar până în decembrie 2019, toate restaurantele deținute de Sphera – în România şi Moldova vor aplica această măsură. Astfel, și Pizza Hut şi Taco Bell vor folosi exclusiv paie din hârtie.

KFC România – paie de plastic. Despre Sphera Franchise Group

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din țara noastră. Grupul deţine companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.

Lanţul de restaurante KFC deține, în România, 76 de restaurante. Acestea sunt situate atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Piteşti sau Braşov.

KFC România mai operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova și zece în Italia.

Citește și PetExpo 2019 București: Evenimente pentru animale de companie