Stiri: Companii

micro:bit

Kitul micro:bit Go, o nouă metodă de a învăța programarea

10.06.2021

Kitul micro:bit Go: Dezvoltă programe cu ajutorul mini computerului micro:bit v2. MicroBit a dezvoltat un mic computer de buzunar special pentru a face programarea plăcută distractivă și ușor de învățat. Kitul conține SBC-ul micro:bit v2 (SBC-ul lor) precum și un cablu USB astfel încât puteți să-l alimentați direct și să începeți lucrul cu el.

Elementul principal al acestui kit este chiar mini calculatorul micro:bit v2. Chiar dimensiunile sale nu l-ar califica drept un calculator, el are un procesor puternic ARM Cortex M4 pe 32 de biți și o memorie Flash de 512 kB unde pot fi stocate programele realizate. De asemenea permite conectivitate Bluetooth putând astfel să se conecteze la diverse dispozitive precum tablete sau smartphone-uri.

Mini computer-ul micro:bit v2 vine în 4 culori diferite: roșu, galben, verde și albastru. Pe lângă acest mini computer, kitul mai conține următoarele:

  • Un ghid de utilizare
  • Cablu micro USB
  • Un suport pentru baterii
  • Două baterii de tip AAA

Acest mini computer permite realizarea unor proiecte variate datorită dotărilor sale. Astfel, pe lângă procesorul de la nRF52, unde aplicațiile rulează, aceasta mai conține și un transmițător de 2.4 GHz capabil de comunicare Bluetooth cât și radio de joasă frecvență. De asemenea, pentru a face lucrul mai facil cu acesta, el conține 3 butoane tactile ( unul special pentru reset și 2 speciale pentru utilizator) și un display reprezentat de o matrice LED de tipul 5×5 ce permite și detectarea luminii ambientale.

Din punctul de vedere al numărului de senzori, micro:bit v2 nu duce lipsă și din acest motiv utilizatorul poate realiza o mare varietate de proiecte. Astfel el conține un senzor  de mișcare rezultat din combinarea unui accelerometru și a unui magnetometru, ce poate detecta căderea sau zguduirea. De asemenea, acesta mai conține și un senzor de temperatură ce este integrat în procesorul nRF52 și poate măsura temperaturi cuprinse între -40°C și +105°C.

micro:bit v2 conține și un microfon de tip MEMS pentru a prelua intrări auditive. Totodată, el mai conține și un difuzor pentru a transmite sunetul.

Pentru a putea conecta mai mulți senzori și a folosi la maxim puterea procesorului nRF52, mini computerul micro:bit v2 conține 19 pini generali de intrare/ieșire precum și 3 pini de tip inel compatibili cu conectori de tip crocodil.

Alimentarea mini computerului se poate face fie prin intermediul conexiunii USB, la 5V fie prin intermediul unei baterii de 3V conectată prin intermediul unui conector JST. De asemenea este posibilă alimentarea prin intermediul pinilor de 3V și GND ai plăcii

Dimensiunile de gabarit ale micro:bit v2 sunt 51.6 x 42 x 11.65 mm. Astfel cu acest mini computer, realizând proiecte interactive și plăcute oricine poate începe să învețe programarea într-un mod plăcut și realizând aplicații practice ce ulterior pot fi transformate în diferite automatizări.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre acest kit puteți intra pe site-ul ro.rsdelivers.com

 Autor: Roșianu Ilie-Constantin

Aurocon COMPEC SRL

logo compec

 

 

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

 Email:compec@compec.ro

 Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi