Stiri: Agricultura

One Lake Club

Tranzacţia prin care Koninklijke preia compania Erber, analizată de Consiliul Concurenţei

24.08.2020

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacția prin care Koninklijke DSM N.V. şi filiala sa, DSM International Participations B.V., are în plan să preia compania Erber Aktiengesellschaft. Instituţia precizează că va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial.

Koninklijke DSM produce substanţe chimice

Koninklijke DSM este o companie producătoare de substanțe chimice, specializată în ştiinţele vieţii şi ştiinţele materialelor. Filiala din România a grupului are ca obiect principal de activitate fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă.

Domeniul de activitate al Erber

Erber este societatea-mamă a BIOMIN Holding GmbH, Austria şi a Romer Labs Division Holding GmbH, Austria. Biomin România activează în domeniul producţiei de:

  • aditivi furajeri
  • aditivi furajeri pentru îmbunătăţirea sănătăţii intestinale (fitogeni/uleiuri esenţiale, probiotice, acizi organici/amestecuri de acizi)
  • preamestecuri pentru hrana animalelor.

Romer Labs este un furnizor de soluţii de diagnostic pentru industria agricolă, alimentară şi a hranei pentru animale.

Prevederile Legii concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise Autorităţii de Concurenţă prin email sau prin poştă.

Citeşte şi Poșta Română: A fost deschisă unitatea din Popeşti Leordeni