Slide

Stiri: Economie

Salarii bugetari 2024

Legea salarizării 2021: Ministrul Muncii, decizie importantă

28.01.2021

Legea salarizării 2021. Corectarea Legii salarizării și a inechităților din sistemul public de pensii au reprezentat principalele teme discutate de ministrul Muncii cu reprezentanții sindicatelor din educație.

Legea salarizării 2021. Întâlnire cu sindicatele din educaţie

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a avut o întâlnire cu reprezentanții principalelor structuri sindicale din educație.

Un prim subiect discutat cu partenerii sociali a vizat proiectul de modificare a legii salarizării din sistemul public, astfel încât ea să genereze predictibilitate și să fie eliminate discrepanțele existente în acest moment.

Legea salarizării 2021. Anunţul făcut de Raluca Turcan

”Din păcate, Legea salarizării unitare a devenit profund neunitară. O echipă din minister lucrează deja la corectarea acestei legi și cred că într-un termen de două-trei săptămâni vom avea un prim draft pe care să vi-l transmitem și de la care îmi doresc să începem să lucrăm împreună”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Reprezentanții sindicatelor au subliniat că actuala lege a salarizării nu se aplică corect în sistemul educațional.

Sistemul de pensii

În ceea ce privește sistemul de pensii, discuțiile au vizat principalele direcții de reformă care sunt analizate în cadrul grupului de lucru interinstituțional, obiectivul final fiind obținerea unei propuneri de modificare a legii pentru reașezarea sistemului pe baze echitabile.

Legea salarizării 2021. Nu în ultimul rând, discuțiile cu reprezentanții sindicatelor au vizat situația copiilor din mediile vulnerabile și identificarea de noi moduri de intervenție pentru a le acorda sprijin în continuarea parcursului educațional.

Citeşte şi Restricţii Bulgaria 2021. Românii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19