Magazin Lidl certificare BREEAM

Ce magazin Lidl a primit cel mai înalt calificativ al certificării BREEAM?

09.10.2019

Magazin Lidl certificare BREEAM. Retailerul Lidl a anunțat că a obținut cel mai înalt calificativ al certificării BREEAM pentru un magazin din Capitală. Compania s-a clasat, așadar, pe prima poziție în topul celor mai sustenabile clădiri certificate BREEAM International New Construction.

Având un scor de 99,1%, Lidl obține certificarea BREEAM Outstanding pentru magazinul de pe Strada Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu, Nr. 58A.

Magazin Lidl certificare BREEAM. Primul loc la nivel mondial

Clădirea se clasează pe primul loc în lume. De asemenea, aceasta este magazinul cu cel mai mare punctaj obținut la nivel mondial și primul din România care obține acest nivel de certificare. Clădirea a fost proiectată, la cererea Lidl, de Square BAU și construită de Skanska România.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cel mai recunoscut standard de sustenabilitate și eficiență în domeniu. Prin intermediul acestui indicator este măsurat impactul clădirilor asupra mediului.

Magazin Lidl certificare BREEAM. Gradul de sustenabilitate

Certificarea evaluează gradul de sustenabilitate într-o serie de categorii. Sunt luate în calcul aspecte de eficiență energetică și consum de energie, precum și impactul asupra mediului.

Această certificare este realizată de către evaluatori independenți. Ei acordă un calificativ în funcție de punctajul obținut, cel mai mare grad fiind Outstanding.

Ce spun reprezentanții retailerului?

„Suntem mândri că am obținut certificarea BREEAM Outstanding, cel mai înalt standard de sustenabilitate în domeniul construcțiilor, pentru unul dintre magazinele noastre. Angajamentul Lidl de a investi sustenabil și de a construi responsabil, în linie cu cele mai înalte standarde de calitate în construcţie, de protejare a mediului şi de eficienţă energetică, este recunoscut încă o dată prin această certificare”, a spus Frank Wagner, CEO al Lidl România.

Așadar, cel mai verde magazin din portofoliul Lidl a obținut un scor de 99,1%. Acesta este magazinul cu cel mai mare punctaj obținut la nivel mondial și primul din România care obține această certificare.

Magazin Lidl certificare BREEAM. Punctaj maxim

Magazinul Lidl din București a obținut punctaj maxim la următoarele categorii:

  • managementul șantierului și al construcției, supervizat și executat de Skanska Construction România
  • managementul consumului responsabil de apă și la consumul responsabil de materiale folosite

Clădirea construită de Lidl a obținut un scor foarte bun la:

  • eficiența energetică
  • secțiunea transport
  • managementul deșeurilor

„Skanska are ca obiectiv să fie principalul dezvoltator și contractor pe segmentul de clădiri sustenabile. Ne bucurăm că eforturile noastre sunt recunoscute și vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea proiectelor care au un impact pozitiv asupra mediului, comunităților și clienților noștri. Magazinul Lidl este un exemplu elocvent de astfel de proiect, care reunește două companii cu valori similare și suntem onorați că am avut oportunitatea să construim acest proiect și să contribuim cu experiența noastră la obținerea certificării BREEAM Outstanding”, a declarat Tankut Alpaslan, Projects Director, Skanska România.

Citește și Expo Shop 2019 începe miercuri: Cum arată viitorul industriei de retail?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Ce magazin Lidl a primit cel mai înalt calificativ al certificării BREEAM?

  1. Pingback: Reclamatii ASF 2019 - Companii de asigurari | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.