Masa de Paste 2020

Masa de Paște 2020. Ce produse tradiționale nu trebuie să lipsească?

13.04.2020

Masa de Paște 2020. Învierea Domnului este o sărbătoare pe care românii o așteaptă cu nerăbdare. Încondeierea ouălor, înnoirea hainelor, mâncarea tradițională și, mai nou, cadourile reprezintă doar o parte din micile bucurii ale acestei sărbători.

Alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște sunt ouăle roşii, drobul de miel, pasca şi, bineînțeles, cozonacul.

Masa de Paște 2020. Când se vopsesc ouăle?

Potrivit tradiției, ouăle se vopsesc în Joia Mare. Cozonacul și pasca trebuie făcute în Sâmbăta Mare.

În primele zile din Săptămâna Mare românii obișnuiesc să facă în toată casa curățenie generală, pentru a primi musafirii în cele trei zile de Paște.

Masa de Paște 2020. Ciocnitul ouălor

Ciocnitul ouălor se face după tradiții care diferă de la o zonă la alta a țării.

Însă, în cele mai multe regiuni, primele ouă se ciocnesc chiar în noaptea de Înviere, după ce se termină slujba de la miezul nopții.

Tot atunci are loc prima masă de Paşte în familie. Tradiția mai spune că la slujba de Înviere trebuie să porți o haină nouă.

Masa de Paște 2020. Iepurașul de Paște

Un alt obicei care a devenit din ce în ce mai popular și la noi este cel al Iepurașului de Paște.

Acesta datează încă din anul 1590 și se întâlnea mai ales în Germania. Se spune că Iepurașul de Paște este cel care aduce, în Joia Mare, ouăle roșii.

Primul lucru pe care ar fi bine să îl mănânci la masa de Paște este oul înroșit.

Se consideră că acest lucru aduce sănătate pe tot parcursul anului.

Citește și Mesaje de Paște 2020. Felicitări de Paște 2020. Urări de Paște 2020. Paște fericit 2020! Vă prezentăm cele mai frumoase mesaje pe care le să trimiteți celor dragi cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

 

Citiți și despre: