Rezultate Zentiva 2020

Un important medicament pentru Parkinson, disponibil din nou în România

13.02.2020

Medicament pentru Parkinson. Roche România a reintrodus pe piaţa farmaceutică din țara noastră Madopar (levodopa/benserazidă), un medicament destinat tratamentului persoanelor care suferă de Boala Parkinson. Medicamentul este compensat integral pentru pacienţi. Acesta se eliberează în farmacii exclusiv pe baza unei prescripţii medicale.

Medicament pentru Parkinson. O boală neurodegenerativă

Parkinson este o boală neurodegenerativă cauzată de distrugerea anumitor neuroni care produc dopamină, substanţă neurotransmiţătoare, din anumiţi centrii nervoşi responsabili cu capacitatea organismului de a-şi controla mişcările.

Simptome boala Parkinson

Simptomele din boala Parkinson devin din ce în ce mai evidente pe măsură ce boala evoluează. Acestea sunt în mare parte legate de:

  • tremur al membrelor
  • rigiditate a mişcărilor
  • încetinire şi dificultate motorie

Medicament pentru Parkinson. 4 milioane de persoane suferă de această afecțiune

Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente afecţiuni neurologice. Se estimează că ar afecta peste 4 milioane de persoane din întreaga lume.

Medicament pentru Parkinson. Cauza bolii este încă necunoscută

Cauza declanşatoare a acestei boli este în mare parte necunoscută, în ciuda eforturilor masive de cercetare ştiinţifică şi medicală.

Incidenţa bolii creşte odată cu vârsta şi apare cel mai adesea între 50 şi 70 ani. Însă, aproximativ 4% dintre pacienţi sunt diagnosticaţi înainte de vârsta de 50 de ani.

Medicament pentru Parkinson. Ce spune preşedintele Asociaţiei Antiparkinson România.

„Deşi simptomele bolii Parkinson pot fi severe, acestea pot fi controlate cu succes dacă pacienţii au acces la tratamentul prescris. Ne bucurăm că vocea pacienţilor a fost auzită şi mulţumim tuturor celor implicaţi că avem din nou posibilitatea să ne tratăm cu medicamentele de care avem cel mai mult nevoie”, a declarat Dan Răican, preşedintele Asociaţiei Antiparkinson România.

Conform statisticilor furnizate de asociaţiile de pacienţi, în România trăiesc aproximativ 70.000 de persoane diagnosticate cu Boala Parkinson. Numărul pacienţilor poate fi însă mult mai mare. Motivul este următorul: multe persoane care suferă de această boală sunt nediagnosticate.

Citește și FintechOS, printre cele mai bine finanțate start-up-uri din Europa

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Un important medicament pentru Parkinson, disponibil din nou în România

  1. Pingback: Insolventa Clujana. Anuntul facut de companie | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Therme Ziua Indragostitilor - Surprize speciale | Jurnalul de Afaceri

  3. Pingback: Programul FUTURE – Construieste cu pasiune 2020 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.