Stiri: Sanatate

Medicover finantare

Medicover a obținut o finanțare de 120 milioane de euro

05.10.2019

Medicover și-a diversificat sursele de finanțare. În plus, compania și-a extins substanțial baza de investitori, în special în zona investitorilor instituționali din Germania, Polonia, dar și de pe continentul asiatic. Astfel, Medicover AB, companie listată public, a plasat cu succes prima sa emisiune Schuldschein în valoare totală de 120 milioane euro. Este vorba de un instrument de finanțare a unei afaceri, de tipul obligațiunilor, specific pieței germane.

Emisiunea are tranșe în euro și perioade de scadență de cinci, respectiv șapte ani, rate fixe și variabile.

Emisiunea Medicover a fost suprasubscrisă

Emisiunea a fost suprasubscrisă. Astfel, s-a depășit valoarea inițială de 100 de milioane de euro.

Cererea pentru această emisiune și pentru tranșele aferente a fost mare. Acest fapt reflectă situația financiară bună a companiei.

Medicover își consolidează, așadar, nivelul de lichiditate. Compania profită de condițiile bune din piață, unde marjele sunt cuprinse între 1,2% și 1,5%, atât pentru tranșele cu rate fixe, cât și pentru cele cu rate variabile, cu perioadă de scadență de cinci și șapte ani.

Intermediari

Instituțiile financiare Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (Helaba), ING Bank, și Skandinaviska Enskilda Banken AB (companie listată public), filiala Frankfurt, au acționat împreună în această tranzacție în calitate de intermediari.

Ce spune conducerea Medicover?

„Acest acord consolidează semnificativ poziția grupului Medicover și ne permite să ne dezvoltăm programele de achiziție de pe piețele din Polonia și România. Ne bucurăm să vedem că organizații importante ne susțin creșterea și planul de dezvoltare. În ultima perioadă, ne-am extins foarte mult pe piața poloneză de stomatologie, unde am extins rețeaua cu 15 noi clinici și am majorat numărul de spitale deținute, ajuns acum la peste 20 unități la nivel de grup, incluzând Spitalul Pelican din Oradea și Spitalul Neomedic din Polonia. Intenționăm să continuăm să ne extindem rețeaua de clinici în România – unde am adăugat deja rețelei 11 noi clinici, printre care Dr. Luca, Iowemed și centrele medicale Phoenix – și să lansăm un program similar în Polonia”, a declarat John Stubbington, COO Healthcare Services, Medicover.

Despre companie

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995. Compania este prezentă în România de peste 24 de ani pe piața serviciilor de sănătate private. Aceasta dispune de o rețea de 36 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste în:

  • București
  • Oradea

Citește și Veniturile Medicover și Synevo, creștere puternică în primul semestru din 2019