Metru cub lemn pret 2019

Cât costă un metru cub de lemne pentru foc?

05.08.2019

Metru cub lemn preț 2019. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că a livrat direct populaţiei, în primele şase luni ale anului, un volum de 608.926,35 metri cubi de lemn pentru foc, la un preţ mediu de 178,6 lei pe metru cub, fără taxa pe valoarea adăugată. În plus, la ora actuală disponibilul se ridică la 272.961,98 metri cubi.

Metru cub lemn preț 2019. Variația costurilor

Preţul lemnului pentru încălzirea locuinţei, livrat direct populaţiei, variază în funcţie de:

  • specie
  • sortiment
  • condiţiile de livrare

Costurile de transport nu sunt incluse în preţ.

Metru cub lemn preț 2019. Ce spun reprezentanții Romsilva?

„Direcţiile silvice din subordinea Romsilva au întreprins demersuri pentru a oferi şi serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestări servicii obţinute transparent prin sistemul electronic de achiziţii publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cât mai aproape de comunităţile locale, astfel încât populaţia să nu mai fie nevoită să apeleze la intermediari”, au afirmat reprezentanţii Romsilva.

Metru cub lemn preț 2019. O evoluție pozitivă

Romsilva a înregistrat în ultimii trei ani o evoluţie pozitivă a volumului de lemn pentru încălzirea locuinţelor livrat populaţiei, de la circa 840.000 de metri cubi în anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

„Se spune în popor că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car şi la fel putem spune şi despre lemnele pentru încălzirea locuinţelor. Recomand populaţiei să înceapă de pe acum achiziţia lemnelor necesare încălzirii locuinţelor în sezonul rece şi să contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar să-şi facă stocurile necesare din timp. Toate volumele şi preţurile sunt transparente, noi informăm permanent populaţia cu ajutorul autorităţilor locale, cărora le mulţumesc pentru colaborare”, susţine directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Metru cub lemn preț 2019. 313 ocoale silvice

Toate volumele şi preţurile de vânzare a lemnului destinat încălzirii locuinţelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar şi centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea ”Lemn pentru foc – de vânzare”, datele la nivelul direcţiilor silvice fiind permanent actualizate.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului.

Citește și Maternitatea Filantropia se închide în perioada 19-31 august

 

 

 

2 păreri la “Cât costă un metru cub de lemne pentru foc?

  1. Pingback: Autostrada electrica a ajuns la 11 statii de incarcare | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Rezultate financiare Legrand 2019 - Anunt important | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.