Stiri: Companii

Modernizarea Delfinariului din Constanta

Modernizarea Delfinariului din Constanța. Investiție de 5,5 milioane de euro

08.08.2019

Modernizarea Delfinariului din Constanța. Ministrul Turismului și Președintele Consiliului Județean Constanța au semnat contractul de finanțare pentru una dintre cele mai importante investiții pentru încurajarea turismului de pe litoral. Este vorba de extinderea și modernizarea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal Știintele Naturii Constanța.

Modernizarea Delfinariului din Constanța. Ce presupune investiția?

În următorii doi ani, vor fi construite:

  • un nou bazin de antrenamente (suprafața construită la sol de 628,70 mp, volum total 3094 mc, înalțimea apei de 5,2 m)
  • o stație de filtre și stație de pompare (6 sisteme de filtrare, pompe, schimbătoare de căldură, sistem de dozare al pH-ului și al clorului)
  • un spațiu administrativ (camere antrenori, cameră preparare hrană, magazie, vestiare și dușuri, toalete, atelier mecanic)
  • va fi montat un skimmer (dispozitiv de îndepărtare a compușilor organici pentru apa care este direcționată în bazinul de antrenament).

„Turismul este un domeniu pentru care investițiile sunt necesare. Alături de promovare și măsuri de încurajare și susținere pentru mediul privat care activează în acest domeniu, investițiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. Acum două săptămâni, am fost la Borșa, în Maramureș, unde am semnat contractul de finanțare de 22 milioane de euro pentru o pârtie de schi, iar astăzi sunt la Constanța pentru a semna o altă finanțare importantă pentru turismul de pe litoral dar și pentru comunitatea județului Constanța, respectiv modernizarea și extinderea Delfinariului. Ministerul vine cu 70% din sumă, restul va fi contribuția Consiliului Județean care este inițiatorul acestui proiect și care a întocmit documentația pentru finanțare. Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turiștii dar și mamiferele marine să se bucure de un delfinariu la standarde europene”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Modernizarea Delfinariului din Constanța. Numărul de turiști

În ultimi trei ani, numărul turiștilor care au călcat pragul Complexului Muzeal Știintele Naturii Constanța a crescut cu 80%.

De exemplu, în 2018, 626.000 turiști au vizitat acest obiectiv turistic.

”Așadar, potențialul acestui punct de atracție turistică este enorm. Am fost incântat, astăzi, să aflu că președintele Consiliului Județean vrea să continue investițiile și să depună la Ministerul Turismului un proiect pentru construcția unui acvariu cu o suprafață de 3600 mp. Am fost încântat să văd interes din partea celor care înțeleg că turismul poate fi un domeniu în care investițiile sunt un câștig pentru comunitate și nu numai”, mai spune ministrul Turismului.

Modernizarea Delfinariului din Constanța. Capacitate actuală: 1.200 de spectatori

În prezent, Delfinariul din Constanța are o capacitate de 1200 de spectatori. Acolo există 2 bazine cu o capacitate totală de 1000 mc care găzduiesc:

  • doi delfini (NINI și CHENCHEN)
  • o focă( Velikis) și
  • patru lei de mare (trei adulți și un pui).

Ministrul Turismului urmează ca în perioada următoare să semneze alte două contracte de finanțare pentru investiții în turism la:

  • Sibiu
  • Călărași

Citește și Programe de coaching România: Cererea este în creștere