Stiri: Sanatate

Modernizarea Spitalului Prof. dr. Agrippa Ionescu.

Modernizarea Spitalului Prof. dr. Agrippa Ionescu: Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați

16.03.2024

Modernizarea Spitalului Prof. dr. Agrippa Ionescu. Guvernul a aprobat Hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de investiţii ,,Reabilitare, modernizare, extindere, construire şi dotare Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. dr. Agrippa Ionescu», str. I. C. Brătianu nr. 149, satul Baloteşti, comuna Baloteşti, judeţul Ilfov”.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea, construirea și dotarea Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. dr. Agrippa Ionescu” din Balotești (jud. Ilfov).

Numărul de paturi

Proiectul prevede ca numărul de paturi să fie mărit de la 410 paturi la 460 pentru spitalizarea continuă și de la 26 la 36 pentru spitalizarea de zi. Suprafața construită desfășurată se mărește de la 51.959,50 mp la 55.061,76 mp, ca urmare a extinderii suprafeței sălilor de operație, a unității de primiri-urgențe cu o zonă de imagistică proprie, și a realizării unui nou etaj.

Modernizarea Spitalului Prof. dr. Agrippa Ionescu. Valoarea totală a investiției

Valoarea totală a investiției este de 873.299.000 lei, din care 670.466.000 lei reprezintă finanțare asigurată prin Componenta 12 – Sănătate din PNRR, diferența fiind de la bugetul de stat.

Realizarea acestui obiectiv este necesară pentru asigurarea unor condiții medicale moderne întrucât, din punct de vedere tehnic, actualul sediu se bazează pe o infrastructură concepută acum 80-100 de ani, când nevoia de servicii de sănătate era diferită faţă de realităţile actuale, clădirea principală având o vechime care nu permite realizarea optimală a circuitelor intraspitaliceşti şi ridică dificultăţi majore în adoptarea de noi tehnologii diagnostice și terapeutice.

Citește și Aspecte privind constituționalitatea aplicării impozitului de 70% pentru persoanele fizice