NATUREVO, 20 de ani de inovații în agricultura românească

01.02.2019

Compania, distribuitor de inputuri în agricultură, oferă și servicii de consultanță tehnică și managerială partenerilor. NATUREVO înseamnă EVOcare, EVOluție și REVOluție în natură. Companie cu capital 100% românesc, NATUREVO reușește de 20 de ani să aducă inovația în agricultura României la nivel de artă. Misiunea societății este aceea de a oferi fermierilor soluții profitabile pentru condițiile noi de climă, conform principiilor agriculturii durabile. Scopul declarat al companiei – de a identifica la timp nevoile pieței în care își desfășoară activitatea – și suportul asigurat fermierilor români sunt ceea ce fac din NATUREVO un lider de necontestat în domeniu.

Compania Naturevo este mai mult decât un simplu distribuitor de inputuri pentru agricultură, oferind și servicii de consultanță tehnică și managerială partenerilor

În spatele fiecărui produs Naturevo este o muncă asiduă de cercetare, selecție și devotament. Livrarea produsului, atent ales de o echipă de profesioniști, este însoțită de know-how-ul necesar clientului, orice rețetă fiind adaptată în funcție de fermă și de evoluția factorilor de mediu. Compania sprijină afacerile fermierilor și prin facilitarea serviciului de desfacere către piețele interne și internaționale, oferind chiar și sprijin financiar.

Sezonul agricol 2018. Provocări și rezultate  

Anul 2018 a fost provocator pentru fermieri, dar și pentru companie. În agricultură se spune mereu că niciun an nu seamănă cu celălalt, dar 2018 a creat o diferență foarte mare, după cum afirmă specialiștii din cadrul NATUREVO. Culturile semănate în toamna anului trecut nu au reușit să germineze din cauza apei disponibile insuficiente. Au fost înregistrate condiții total diferite față de perioada normală a recoltatului, ploile abundente întârziind recoltatul cerealelor și al rapiței, fapt ce a dus la producții și calități scăzute.

„Partenerii care ne-au ascultat au reușit să recolteze înainte de venirea ploilor și au avut de suferit mult mai puțin. Învingătoare au fost culturile de prășitoare care au salvat buzunarul fermierului. Rezultatele au fost excelente pentru fermierii care au folosit soluțiile integrate NATUREVO”, ne-a declarat Dl. Ioan Enoiu, fondatorul NATUREVO.

Portofoliul de produse și servicii al NATUREVO

În viziunea NATUREVO, orice problemă din agricultură poate fi soluționată. În acest scop au fost create și implementate o serie de programe: Flexitech Agro, Naturevo Inovație, Concept 0,00 Reziduuri, Naturevo Eco, EVO Clima. Cu încrederea că tehnologia modernă reprezintă succesul, reprezentații companiei au depus eforturi considerabile pentru a schimba gândirea conservatoare a fermierului român și au livrat produsele din portofoliu împreună cu sfaturile necesare de punere în practică.

Cererea anului 2019 este îndreptată către produse precum COPFORT, KERAFOL, ROOTIP, WETCIT, Prev-AM, BASFOLIAR Activ sau ALSUPRE S

În ceea ce privește fertilizanții de sol, gama NOVATEC / NEXUR a făcut diferența în câmp. Tehnologia modernă care stă la baza fertilizantului NovaTEC este unică și adusă în România doar de NATUREVO. “Am dezvoltat o gamă de produse speciale și fertilizanți sub marca „EVO” ca prefix sau sufix (Codicevo, Maturevo, Rezistevo, Finalevo, Evoright, Evopin, etc)”, a continuat Dl. Ioan Enoiu.

Agricultura durabilă, secretul succesului în agricultura românească

Agricultura inteligentă este mai mult decât agricultură de precizie și se bazează pe introducerea în programele pentru agricultură a tuturor științelor agronomice, precum și a celor colaterale care o pot influența. Adaptându-și în permanență strategia și programele la schimbarea condițiilor climatice, compania oferă consultanță și programe integrate, adaptate dinamic în funcție de evoluția factorilor de producție (sol, climă, echipamente).

Activitatea NATUREVO poate fi însumată în câteva cuvinte: CUNOAȘTERE, PRELUCRARE INFORMAȚII, FLEXIBILITATE și ADAPTABILITATE pentru orice fermă

Toate programele și conceptele pe care le dezvoltă compania și care sunt promovate către clienți susțin o agricultură durabilă. Scopul NATUREVO, comun cu cel al fermierilor, de a produce mai mult pe unitatea de suprafață, se traduce prin tehnologia FLEXITECH AGRO – tehnologii flexibile pentru diverse culturi și zone pedoclimatice. Produsele folosite în cadrul programelor FLEXITECH AGRO cresc randamentul de utilizare a nutrienților, reduc consumurile energetice de apă și cresc rezistența plantelor la factorii de stres biotic și abiotic. Tehnologia înglobează, de asemenea, o multitudine de elemente dinamice, în concordanță cu nevoia plantelor și a fermierului, dar mai ales cu necesitatea păstrării sau creșterii fertilității solului.

În mod cert, schimbările climatice fac parte din provocările actuale, dar totodată este imperios necesară o creștere a randamentului pe unitatea de suprafață, furnizând în același timp populației o hrană mai curată. NATUREVO a preconizat demult aceste provocări și rezolvarea acestora se regăsește în programele dezvoltate de-a lungul timpului, permanent adaptate mediului de afaceri românesc și condițiilor climatice.

Reducerea poluării solului și în special a cantității de azot pe hectar este o direcție în care compania și-a îndreptat atenția în mod deosebit, dezvoltând gama fertilizanților cu eliberare controlată sau treptată (ex: NovaTec NG, NGOOO). Azotul din NovaTec este utilizat de plante în proporție de peste 95% iar componenta NovaTec Classic asigură o nutriție echilibrată, ceea ce face ca necesarul de azot să fie mult mai redus.

Investiții în resursa umană

În ceea ce privește investițiile realizate, compania a investit într-un depozit de produse pentru agricultură, situat la circa 20 de kilometri de București, echipat la standardele cele mai înalte din UE, dar recunoaște că cele mai mari și importante investiții se fac în resursa umană, mijloace moderne de comunicare, cercetare și dezvoltare.

Numărul de angajați Naturevo este în jur de 100. NATUREVO este cu și despre OAMENI

Angajatul Naturevo dispune de tot arsenalul pentru a avea succes în această piață competitivă: cunoaștere, instruire, produse, mijloace de lucru. “Pentru că punem accent pe oamenii care ne reprezintă în piață, avem mereu grijă să găsim persoane bine pregătite care să fie de un real ajutor clientului nostru și ele, la rândul lor, să găsească aici un mediu de lucru propice dezvoltării, o atmosferă de lucru în care să se simtă bine”, a mai precizat Dl. Ioan Enoiu.

Responsabilitate socială și grija față de mediul înconjurător

În calitate de prim distribuitor autorizat din România de produse pentru agricultură ecologică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie, Naturevo este în permanență interesat de sănătatea consumatorilor și de un mediu înconjurător curat. Compania selectează de la furnizori internaționali doar produse care sunt pretabile agriculturii durabile și ecologice și le recomandă în programele NATUREVO ECO. “Suntem singura companie care oferă tehnologii complete pentru agricultura ecologică”, după cum afirmă Dl. Ioan Enoiu, fondatorul NATUREVO.

Parteneri în programul de împădurire „Plantăm fapte bune”, reprezentanții companiei declară că prin programele pentru domeniul public și-au dorit să contribuie la îmbunătățirea spațiilor verzi din orașe. Prin conferințele, simpozioanele și întâlnirile organizate, NATUREVO s-a implicat direct în educarea fermierilor, dar și în participarea, alături de aceștia la o serie de evenimente culturale și sociale.

Naturevo poate fi considerată o firmă parteneră pentru mediul înconjurător și pentru om

Prin toate programele desfășurate, compania contribuie la depoluare. Conducându-se după principiul conform căruia o agricultură performantă presupune consum de dioxid de carbon și eliberare de oxigen, precum și consumul unor compuși potențiali poluatori (amoniac, metale grele etc.) în procesul de producție, compania dezvoltă în permanență programe și soluții care să sprijine această viziune. În urma folosirii tehnologiilor care fac parte din Conceptul 0,00 Reziduuri, produsele agricole rezultate nu prezintă reziduuri sau acestea sunt cu mult sub limita admisă prin legislația europeană, foarte strictă în acest sens.

Companie cu capital integral românesc, NATUREVO oferă fermierilor români soluții pentru condițiile climatice actuale, conform principiilor agriculturii durabile, și reușește, de 20 de ani, să inoveze în agricultură prin programele și produsele dezvoltate, grație unei munci asidue de cercetare, dezvoltare și implementare.

 

 

Citiți și despre: