Stiri: Social

Noaptea Muzeelor 2019 Bucuresti

Noaptea Muzeelor 2019. Program complet

02.05.2019

Noaptea Muzeelor 2019 are loc pe 18 mai! Află câte muzee și centre culturale vor fi deschise atât în București, cât și în alte mari orașe din România! Conform organizatorilor, nu mai puțin de 150 de spaţii ale unor muzee şi entităţi culturale publice şi private din Capitală şi din ţară vor fi deschise în noaptea de 18 mai pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte, cu prilejul ediţiei din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor.

Noaptea Muzeelor 2019 București

Până la ora actuală, în circuitul muzeal bucureştean s-au înscris peste 50 de muzee şi spaţii expoziţionale neconvenţionale, alături de alte entităţi culturale. Acestea propun evenimente culturale alternative.

La nivelul țării există deja înscrise peste 100 de muzee şi entităţi culturale diverse, cu reprezentare în 32 de judeţe.

Noaptea Muzeelor 2019. Ce spun organizatorii

„Acesta este un record pe care dorim să îl împărtăşim, iar per ansamblu în această ediţie se observă o uniformizare a valorii şi a calităţii evenimentelor în toată ţara. Putem spune cu siguranţă că avem 30 de muzee din Bucureşti, dintre care patru sunt private. Printre atracţiile ‘imposibil de ratat’ ale acestei ediţii putem enumera şi cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Naţional de Cameră ‘Madrigal- Marin Constantin’, Muzeul Tablourilor în Mişcare, oferit de Qreator, Romanian Design Week – partenerul nostru strategic, şi alte 20 de locuri din Capitală care merită să fie vizitate, precum biblioteci, universităţi, teatre, licee, arhive, spaţii artistice culturale neconvenţionale etc. În 2019 avem un nou muzeu intrat în circuit – Muzeul de Artă Recentă”, a declarat managerul Nopţii Muzeelor, Dragoş Neamu.

Noaptea Muzeelor 2019. Noutățile aduse de ediția din acest an

Dragoş Neamu a mai spus că la ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor a fost creat un circuit al muzeelor care fac trimitere la perioada represiunii comuniste:

  • Muzeul Închisoarea Piteşti
  • Memorialul Gherla
  • Memorialul Rezistenţei şi Opresiunii Bihor.

O parte din aceste muzee sunt pentru prima dată incluse în Noaptea Muzeelor. La acestea se adaugă și:

  • Teatrul de Revistă Constantin Tănase
  • Muzeul Cineastului Amator Reşiţa
  • Ateneul din Iaşi
  • Rope Street Braşov
  • Muzeul Recordurilor din Bucureşti.

După Capitală, Iaşiul şi Clujul ocupă următoarele poziţii din punct de vedere al numărului de evenimente.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an.

Noaptea Muzeelor 2019 se află deja la cea de-a XV-a ediţie.

Citește și TIBCO 2019 va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie, la Romexpo