Octagon insolventa

Octagon a intrat în insolvență. Cine este administratorul judiciar al companiei?

09.04.2019

Octagon insolvență. CITR a fost desemnată administrator judiciar în procedura insolvenței Octagon Contracting & Engineering. Acest lucru s-a întâmplat la cererea constructorului. Decizia a fost luată în ședința din data de 5 aprilie a Tribunalului București.

Octagon insolvență. Cauze

Cauzele intrării în insolvență a companiei Octagon sunt reprezentate de:

  • creșterea costurilor cu furnizorii și subcontractorii companiei
  • creșterea prețurilor materialelor de construcții

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care unele dintre cele mai importante contracte ale companiei au fost semnate în anul 2017, la valoarea și costurile pieței de acum doi ani.

Octagon insolvență. Ce spune conducerea companiei?

„Ne îndreptăm spre o procedură de reorganizare a companiei, în deplină transparență față de toți partenerii, colaboratorii și angajații noștri. Ne vom respecta toate angajamentele asumate și vom păstra o comunicare deschisă și permanentă pe tot parcursul procesului de restructurare. Activitatea Octagon va continua la aceleași standarde și cu același profesionalism”, a afirmat Alexandros Ignatiadis, fondator și administrator special Octagon.

Octagon insolvență. Anunțul făcut de administratorul judiciar

Mircea Cotigă, Senior Partner CITR, spune că activitatea Octagon se va desfășura, ca și până acum, în condiții normale.

„Ne propunem să luăm toate măsurile necesare pentru reorganizarea companiei în cel mai scurt timp. În următoarea perioadă vom analiza situația societății și vom contura împreună un plan de reorganizare. Suntem încrezători că împreună cu creditorii și conducerea Octagon vom identifica strategia potrivită pentru redresarea companiei”, a declarat acesta.

Octagon insolvență. Următorii pași

Următorii pași în procedura insolvenței sunt depunerea până la data de 10.06.2019 a tabelului preliminar de creanțe și prima adunare generală a creditorilor. Aceasta va avea loc pe 17.06.2019.

Octagon Contracting & Engineering este una dintre cele mai mari și mai active companii de construcții de pe piața locală. Firma se situează pe locul nouă în Capitală după cotă de piață pe sectoare de activitate.

Octagon și-a depus solicitarea de intrare în insolvență la sfârșitul lunii martie. Atunci, firma a cerut instanței numirea CITR în calitate de administrator judiciar.

Citește și Piața de fuziuni și achiziții 2019: Scădere considerabilă în primul trimestru

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Octagon a intrat în insolvență. Cine este administratorul judiciar al companiei?

  1. Pingback: TeCOMM Bucuresti 2019 - agenda evenimentului | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Deficitul comercial in 2019 - Avansul este ingrijorator | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.