Olimpiade scolare 2020

Olimpiadele școlare, suspendate. Anunțul făcut de Ministerul Educației

10.03.2020

Olimpiade școlare 2020. Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a decis să suspende olimpiadele școlare pentru a preveni răspândirea coronavirului. Astfel, ministrul a convocat luni, 9 martie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ.

Monica Anisie a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant. Inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând situația.

Olimpiade școlare 2020. Suspendarea competițiilor

De asemenea, ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Olimpiade școlare 2020. Procedură

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19.

Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toți cetățenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Acest articol se aplică și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate.

Olimpiade școlare 2020. Monitorizare

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și profesori izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării evoluția situației.

Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Citește și Companiile din România nu sunt pregătite pentru o epidemie de coronavirus

 

 

Citiți și despre: