Slide

Stiri: Constructii

One United Properties

One United Properties obţine o finanţare de 50 milioane de euro

17.02.2021

One United Properties a obţinut o finanţare de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în valoare de 50 de milioane de euro. Acesta reprezintă un pas important în strategia de business a grupului și o confirmare acordată de o instituție financiară internațională (International Financial Institution) după un proces elaborat de analiză amănunțită și verificare a bonității din mai multe segmente.

Ce spune conducerea One United Properties?

„Suntem bucuroși că prin această operațiune primim votul de încredere al unei importante instituții financiare internaționale, o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile și durabile, la standarde internaționale, pentru piața din România. Este o acțiune importantă și totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Investiţiile One United Properties

Finanțarea reprezintă un credit de investiții pentru costurile de dezvoltare a clădirii „verzi” de birouri One Tower. Finanțarea este acordată pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate. Procesul de obținere a finanțării a fost unul complex și supus regulilor stricte de evaluare ale BSTDB.

Capitalul va fi folosit pentru costurile de dezvoltare a clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City. Este vorba de proiectul de regenerare urbană dezvoltat de One United Properties în inima cartierului Floreasca. Acesta conține și o componentă rezidențială, One Mircea Eliade.

Clădirea de birouri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească. Este vorba de LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum. În plus One Tower este pregătită să fie certificată WELL HEALTH AND SAFETY. Aşadar, vorbim de una dintre primele clădiri sănătoase (”healthy building”) din România.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect care reprezintă o investiție majoră în sectorul construcțiilor din România în mijlocul pandemiei, ceea ce va spori oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în București. Suntem deosebit de încântați să observăm că dezvoltatorul a fost premiat în repetate rânduri pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să îl susținem și promovăm ca instituție de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Citeşte şi Majorări salariale 2021: Câţi bani alocă companiile în acest an?