Stiri: Constructii

Xella vinde divizia de prefabricate din beton Macon

Începe construcţia Palas Campus Iaşi

09.07.2020

Palas Campus Iaşi. Compania Iulius a anunţat că a început construcţia Palas Campus, în Iaşi. Aceasta este una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România. Investiţia totală se ridică la peste 120 milioane euro, iar clădirea va fi finalizată în 2022.

Palas Campus Iaşi. Una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România

Palas Campus va fi una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România ca suprafaţă, ajungând la peste 60.000 mp. închiriabili. Aceasta va consolida centrul oraşului drept o destinaţie care susţine evoluţia antreprenoriatului local şi a industriilor creative.

Palas Campus este cea mai amplă investiţie lansată în Iaşi în actualul context economico-social şi cea mai mare de după inaugurarea din 2012 a primului proiect mixed-use din România, ansamblul Palas, realizat tot de compania Iulius.

Palas Campus Iaşi. Proiectul va fi finalizat în 2022

Investiţia va fi finalizată în 2022. Aceasta va genera peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcţiei şi peste 5.000, după inaugurare.

”Ne dorim ca proiectele noastre să aducă în continuare plus-valoare comunităţii, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Avem încredere că, aşa cum s-a întâmplat şi în cei 8 ani de la inaugurarea ansamblului Palas, noua dezvoltare de regenerare urbană va continua să genereze oportunităţi pentru evoluţia Iaşului şi să îl impună drept un oraş competitiv. Viziunea noastră este de a realiza mai mult decât clădiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi şi atracţii pentru comunitate, dar şi cu un aport major în modernizarea infrastructurii oraşului”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

Palas Campus Iaşi. Un proiect mixt

Palas Campus este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, va include spaţii de tip coworking în aer liber în premieră pentru regiune, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical, dar şi o zonă de servicii, care să faciliteze promovarea producătorilor locali.

Proiectul este construit cu respectarea principiilor celor mai ridicate standarde de sustenabilitate aplicabile clădirilor verzi şi va beneficia de implementarea celor mai înalte tehnologii, pentru un confort sporit şi eficienţa costurilor de operare. Totodată, va dispune de şase vestiare dotate cu duşuri, pentru cei care se deplasează cu mijloace alternative de transport.

Parcare subterană

De asemenea, va fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri, o investiţie de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea de parcare din ansamblul Palas cu încă 625 de spaţii.

Palas Iaşi include Palas Mall şi Palas Shopping Street cu peste 270 de magazine, un parc de peste cinci hectare, cea mai mare parcare subterană din România, cu 2.500 de locuri, restaurante şi cafenele tematice, cel mai mare food court din regiune, centru de evenimente cu cinci săli premium, amfiteatru în aer liber şi facilităţi de entertainment.

Citeşte şi Rezultate contestaţii BAC 2020. Rata de promovare a ajuns la 65,4%