Stiri: Constructii

Palatul Oscar Maugsch Piata Universului

BCR a vândut Palatul Oscar Maugsch din Piața Universului. Cine este proprietarul?

19.12.2019

Palatul Oscar Maugsch Piața Universului. Banca Comercială Română (BCR) a anunțat că a încheiat transferul de proprietate al clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piața Universului către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL. Este vorba de o companie de investiții imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere și clădiri de birouri de pe anumite piețe europene.

Palatul Oscar Maugsch Piața Universului. Un potențial remarcabil

Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch se învecinează cu principala piață centrală a Bucureștiului, o zonă cu un potențial remarcabil de reamenajare urbană.

Banca a făcut, așadar, primii pași în a pune patrimoniul arhitectural al clădirii la dispoziția publicului, prin găzduirea a două evenimente culturale importante – Romanian Design Week și Art Safari – în interiorul palatului.

Palatul Oscar Maugsch Piața Universului. O suprafață totală de aproape 17.000 mp.

Clădirea a fost construită la începutul secolului XX și este alcătuită din două aripi – Universitate și Toma Caragiu. Aceasta are o suprafață totală de aproape 17.000 mp.

Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spațiului de la parter în care banca operează una dintre sucursalele sale.

JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacție, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România. Banca include:

  • operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital)
  • societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 431 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare. Clienții BCR dispun de:

  • 2.000 de bancomate
  • 15.300 POS-uri
  • servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce

Citește și Recomandări pentru cei care călătoresc cu trenul de Crăciun 2019 și Revelion 2020