Parteneriat BMW - Daimler

Parteneriat între BMW și Daimler

25.02.2019

BMW Group și Daimler AG au anunțat că vor investi peste 1 miliard de euro în furnizarea de servicii integrate de mobilitate. Cele două companii își extind serviciile de mobilitate pentru a crea un nou jucător global care va oferi utilizatorilor mobilitate urbană sustenabilă.

Scopul investiției este de a dezvolta și a interconecta mai îndeaproape serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal.

Parteneriat BMW – Daimler. Servicii

Parteneriatul celor două companii presupune cinci verticale:

  • REACH NOW pentru servicii multimodale
  • CHARGE NOW pentru stații de încărcare electrică
  • FREE NOW pentru taxi ride-hailing
  • PARK NOW pentru parcare
  • SHARE NOW pentru car-sharing

Parteneriat BMW – Daimler. Un pas strategic

„Serviciile noastre de mobilitate reunesc o bază consistentă de utilizatori, iar acum facem următorul pas strategic. Reunim puterea și expertiza a 14 branduri de succes și investim peste 1 miliard de euro pentru înființarea unui nou jucător pe piața de mobilitate urbană, aflată într-o un ritm de creștere accelerat”, a declarat Dieter Zetsche, Director al Consiliului de conducere al Daimler AG și Director Mercedes-Benz Cars.

Conform acestuia, prin crearea unei rețele inteligente de parteneriate, cele două companii vor avea posibilitatea de a defini mobilitatea urbană, în prezent și în viitor. De asemenea, Dieter Zetsche mai spune sunt deschiși spre viitoare colaborări cu alți furnizori, inclusiv startup-uri și jucători cu experiență.

Parteneriat BMW – Daimler. Un jucător global

„Creăm acum un jucător global care va schimba regulile jocului. Cei 60 de milioane de utilizatori pe care îi avem în prezent vor beneficia de un ecosistem sustenabil, perfect integrat, de servicii de car-sharing, ride-hailing, parcare, stații de încărcare și servicii de transport multimodal. Avem o viziune clară: aceste cinci servicii vor fuziona și mai mult pentru a forma un singur portofoliu de servicii de mobilitate, ce va include o flotă de mașini electrice și autonome care se încarcă și parchează autonom, interconectându-se cu alte modalități de transport”, a spus Harald Krüger, Director al consiliului de conducere BMW AG.

Parteneriat BMW – Daimler. Start-up-ul românesc Clever

Daimler AG este prezent, în țara noastră, din 2017 pe segmentul de mobilitate urbană, atunci când Intelligent Apps, parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% start-up-ul românesc Clever.

“Suntem foarte entuziasmați de acest parteneriat între grupurile Daimler AG și BMW în domeniul serviciilor de mobilitate. Vorbim deja la nivel global despre o nouă viziune care integrează serviciile de transport public cu cele de taxi sau car-sharing, așa cum evidențiază și parteneriatul de astăzi. Suntem mândri că o inovație 100% românească, așa cum este Clever, este astăzi susținută de expertiza și viziunea acestor doi mari jucători globali, ceea ce ne oferă perspective excelente pentru dezvoltare și creștere pe piața din România. (…) Acest nou parteneriat ne responsabilizează să continuăm să aducem în România cele mai noi soluții și servicii în domeniul mobilității urbane și să fim mereu, la rândul nostru, generatori de inovație în beneficiul clienților noștri” a declarat Andrei Frunză, General Manager Clever.

Parteneriat BMW – Daimler. Ce oferă fiecare serviciu în parte?

REACH NOW oferă pentru 6,7 milioane de utilizatori acces direct la o varietate de servicii de mobilitate printr-o singură platformă.

CHARGE NOW este un serviciu al Digital Charging Solutions GmbH (DCS), iar rețeaua sa extinsă de încărcare electrică este un factor cheie pentru condusul cu zero emisii de carbon.

FREE NOW face parcarea mai ușoară, pe stradă și nu numai. Seviciul ajută orașele să își reducă volumele de trafic.

PARK NOW oferă o varietate de servicii de mobilitate precum:

  • taxi
  • șoferii particulari cu autovehicule de închiriat
  • e-scuterele de ultimă generație

SHARE NOW este un serviciu de închiriere mașini care permite clienților să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului.

Toate acestea reprezintă soluții inovatoare pentru orașele și municipalitățile care doresc să aibă un flux de trafic eficient și sustenabil.

Citește și 12,5 milioane euro pentru promovarea produselor agroalimentare

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Parteneriat între BMW și Daimler

  1. Pingback: Salarii Kaufland 2019. Anuntul facut de companie | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Rezultate financiare Secom 2018 - anuntul companiei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.