Stiri: Agricultura

Biofungicidul Holzem™:

Parteneriat între Corteva Agriscience şi Eden Research

03.02.2020

O nouă colaborare dintre Corteva Agriscience şi Eden Research plc! Parteneriatul îi va sprijini pe agricultori în efortul lor de a satisface cerinţele consumatorilor privind o agricultură mai sustenabilă. Eden Research plc este o companie listată pe piaţa AIM, care crează şi furnizează soluţii sustenabile pentru:

  • protecţia culturilor
  • sănătatea animalelor
  • produsele destinate consumatorilor

Corteva Agriscience şi Eden Research. Ce presupune contractul?

Contractul de evaluare permite companiei Corteva Agriscience să evalueze tehnologia de incapsulare Sustaine™ a firmei Eden şi câteva formulări pentru tratamentul biologic al seminţelor din anumite teritorii majore.

Corteva va evalua exclusiv produsele care utilizează Sustaine™ în tratarea seminţelor până la sfârşitul anului 2020.

De asemenea, compania poate încheia un contract exclusiv de distribuţie pentru aceste produse în UE, precum şi din:

  • Rusia
  • Ucraina
  • Turcia.

Aceasta e prima utilizare a produselor şi a tehnologiei Eden pentru tratarea seminţelor. Este un pas iniţial în acest domeniu într-o gamă de utilizări şi tipuri de seminţe.

Corteva Agriscience şi Eden Research. Microcapsulele Sustaine™

Microcapsulele Sustaine™ sunt micro-sfere de origine naturală, fără conţinut de plastic, biodegradabile, derivate din drojdie. Această tehnologie a făcut posibilă utilizarea sigură şi eficace a ingredientelor active înregistrate ale firmei Eden şi ale terţilor, îmbunătăţind bioactivitatea, ţinând sub control volatilitatea şi sporind siguranţa culturilor.

Ce spune conducerea Eden?

Directorul General al firmei Eden, Sean Smith, a declarat: „Utilizarea potenţială a ingredientelor active ale firmei Eden şi a tehnologiei de formulare cu microcapsule Sustaine™ în tratarea seminţelor a fost înţeleasă de ceva timp de către Eden, însă aceasta e prima ocazie majoră de colaborare cu o companie pentru a dezvolta complet şi a comercializa un produs care foloseşte Sustaine™ în acest domeniu de aplicare.

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Corteva, care, pe lângă faptul că este una din cele mai mari companii globale, pur-agricolă, si cunoscută pentru expertiza în domeniul seminţelor şi al tratării acestora. Acest contract s-a încheiat ca urmare a testelor iniţiale pozitive efectuate pe câmp de către Corteva anul acesta, aşa că suntem optimişti cu privire la faptul că această oportunitate semnificativă va deveni un succes comercial pentru ambele companii.”

Declarația făcută de Corteva Agriscience

Andre Negreiros, Seed Applied Technologies Leader, Europa, pentru Corteva Agriscience, a declarat: „Suntem bucuroşi să colaborăm cu firma Eden pentru a oferi agricultorilor soluţii complete, cu un profil favorabil din punct de vedere al mediului. Fiind o companie dedicată sustenabilităţii, suntem încântați să folosim tehnologia de formulare Sustaine™ pentru a contribui la reducerea utilizării microplasticului, în conformitate cu aşteptările consumatorilor.”

„Această colaborare reflectă abordarea asupra inovării deschise a firmei Corteva Agriscience, mobilizând colaborări la nivel mondial pentru a urmări inovările ce îmbunătăţesc productivitatea fermierilor, sustenabilitatea mediului, şi promovează ideea de a continua să se cultive ceea ce contează – acum, dar şi în următoarele generaţii”, a spus acesta.

Citește și E.ON Energie România a pus în funcțiune „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș