Slide

Stiri: Finante

Safety Broker preia Globasig Broker

Piața asigurărilor în 2018. Cele mai mari daune plătite

14.02.2019

Piața asigurărilor în 2018. Și anul trecut, asigurările de tip property pentru locuințe, spații comerciale şi industriale au continuat să își demonstreze utilitatea. Conform UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, cele mai mari 50 de despăgubiri achitate de companiile de asigurări pentru polițele de tip property aferente clienţilor de tip corporate (afaceri, IMM, clădiri de birouri, spaţii comerciale, industriale etc.) au ajuns la o valoare aproximativ 75 de milioane de lei. 50% din această sumă a fost plătită în urma producerii riscului de incendiu.

Piața asigurărilor în 2018. Daune plătite

Mai exact, 52% din cele mai mari 50 de daune plătite, reprezentând 26 de dosare, au fost deschise ca urmare a unor incendii. Despăgubirile plătite de asigurători pentru acestea a avut o valoare de 46,5 milioane lei.

Piața asigurărilor în 2018. Clienți corporate

Pe următoarele locuri în topul despăgubirilor aferente celor mai mari 50 de dosare de daună pentru clienți corporate se află:

  • furtuna (12,4 mil. lei)
  • inundații (7,2 mil. lei)
  • furt (2,25 mil. lei)
  • trăsnet (1,5 mil. lei)
  • avarii accidentale (1,28 mil. lei)
  • apă de conductă (1,2 mil. lei)
  • alunecări de teren (800.000 lei)
  • altele (350.000 de lei)

“Asigurările property – pentru clădiri, bunuri, utilaje, stocuri – sunt esențiale pentru o afacere sănătoasă, oferind antreprenorilor protecția necesară în cazul unor evenimente care le pot afecta activitatea”, au afirmat reprezentanții UNSAR.

Piața asigurărilor în 2018. Riscuri acoperite

Acest tip de poliță acoperă, de obicei, riscuri precum incendiu, explozie, trăsnet, căderi de corpuri, riscuri catastrofale (cutremur, inundații, alunecări de teren), fenomene atmosferice (furtună, vijelie, uragan, tornadă, ploaie torențială, grindină, daune provocate de greutatea stratului de zăpadă/gheață), furtul bunurilor, vandalism și evenimente socio-politice (greve, revolte, tulburări civile) și alte riscuri specifice, în funcţie de tipul afacerii şi de produsele de asigurare oferite de companiile de asigurări.

“Este important de precizat că aceste polițe pot acoperi și pierderea de profit ca
urmare a întreruperii activității din cauza producerii unui risc asigurat pe polița de
bază – property. De exemplu, în urma unui incendiu produs la o fabrică, așa cum sa
întâmplat recent, o asigurare property poate acoperi și pierderile generate de
oprirea producției”, au mai precizat reprezentanții UNSAR.

Citește și Economia României în 2018. PIB-ul a crescut cu 4,1%