PIRANHA 5 Romania 2019

Începerea producției de PIRANHA 5 în România

07.11.2019

PIRANHA 5 România 2019. General Dynamics European Land Systems (GDELS) a anunțat că a început producția de transportoare PIRANHA 5. Acest lucru se realizează la fabrica partenerului său strategic, Uzina Mecanică București (UMB). Evenimentul marchează o etapă importantă în programul PIRANHA 5 pentru armata română.

PIRANHA 5 România 2019. Ceremonia de deschidere a producției

La ceremonia de începere a producției, care a avut loc miercuri, 6 noiembrie 2019, au participat:

  • premierul României, Ludovic Orban
  • ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă
  • ministrul Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri și Turismului, Virgil Popescu
  • Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii
  • ambasadorul Elveției în România, Arthur Mattli

PIRANHA 5 România 2019. Modernizarea flotei de vehicule blindate

Ca parte a planului Armatei României de a-și moderniza flota de vehicule blindate 8×8, GDELS a semnat un contract cu Armata Română pentru a livra până la 227 de vehicule blindate PIRANHA 5 în șase configurații diferite. Vehiculele PIRANHA 5 vor fi produse în România, în cadrul unui proiect de cooperare strategică și transfer de tehnologie între GDELS – Mowag și compania română UMB.

Ce spune premierul României?

“Asocierea dintre General Dynamics și Uzina Mecanică București este un exemplu de bune practici în procedura de înzestrare a Armatei Române. 80 la sută din suma cheltuită pentru achiziția transportoarelor Piranha 5 se întoarce în economia României. Piranha 5, aducerea de tehnologie nouă în România ne dă șansa să devenim și exportatori de tehnică militară”, a declarat premierul României, domnul Ludovic Orban.

PIRANHA 5 România 2019. Declarația făcută de vicepreședintele GDELS

„Suntem profund onorați și recunoscători pentru că prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, au participat astăzi la ceremonia de deschidere și aș dori să subliniez angajamentul ferm și clar al GDELS de a deveni furnizorul strategic de sisteme terestre pentru Armata României. Deschiderea liniei de producție de la UMB reprezintă primul pas important în stabilirea colaborării noastre durabile cu partenerii noștri români. Suntem aici ÎMPREUNĂ! Transferul vast de tehnologie și producția locală a PIRANHA 5 reprezintă, de asemenea, o oportunitate enormă pentru industria românească pentru viitor”, a declarat dr. Thomas Kauffmann, vicepreședinte GDELS.

Ce spune Mihai Rafiu, director general UMB?

„România a dovedit încă o dată că are capacitatea de a produce vehicule militare de ultimă generație, în țară. Facilitatea UMB a fost modernizată și adusă la standardele internaționale datorită acestui contract. Acum este o facilitate de producție modernă pentru un proiect cheie al programelor noastre militare de achiziții. Colaborarea cu GDELS va aduce UMB într-o poziție de frunte în industria noastră militară românească”, a declarat Mihai Rafiu, director general UMB.

Uzina Mecanică Bucureşti (S.UMB S.A.) este o fabrică de armament din România, amplasată în Bucureşti, sector 3. Aceasta funcţionează ca filială a COMPANIEI NAŢIONALE “ROMARM”.

Citește și ROFMEX 2019. Conferința Internațională organizată de ROFMA va avea loc pe 19 noiembrie

 

 

 

 

 

Citiți și despre: