Stiri: IT&C

Plata cu criptomoneda

Unde poţi plăţi cu criptomonede direct la magazin?

14.01.2021

Plata cu criptomonede direct la casa de marcat este disponibilă acum și în magazinele din ţara noastră. Astfel, anul 2021 aduce o premieră absolută pentru consumatorii din România. Ei își pot achita cumpărăturile cu criptomonede direct la casa de marcat.

Serviciul este disponibil în toate formatele de retail care utilizează platforma software SmartCash RMS, de la magazine de proximitate până la hypermarketuri și lanțuri cash&carry.

Serviciul de plată cu monede virtuale este lansat de Magister, în cooperare cu procesatorul de plăți GoCrypto.

Plata cu criptomonede. Ce monede virtuale sunt acceptate?

Procesatorul facilitează tranzacțiile cu criptomonedele:

  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ethereum (ETH)
  • GoCrypto (GOC)
  • Tezos (TEZ)
  • Litecoin (LTC)
  • Viberate (VIB)

Acest lucru se realizează prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil al clienților, de tip cripto-portofel virtual.

Portofelele virtuale acceptate sunt:

  • Elly Wallet
  • Bitcoin.com Wallet

Plata cu criptomonede. Aplicația SmartCash POS

În magazinele existente, aplicația SmartCash POS este deja conectată cu principalii procesatori de plăți online, suportând tranzacții cu cardul, portofele virtuale clasice și, de acum, și portofele pentru criptomonede.

Începând cu versiunea SmartCash RMS 2021, platforma software de la Magister este compatibilă cu toate tehnologiile de plată electronică existente și, deopotrivă, cu monedele viitorului – un instrument absolut necesar pentru următoarea fază evolutivă a serviciilor de plată.

Percepția consumatorilor, pandemia și tendințele globale au propulsat folosirea pe scară largă a serviciilor bancare digitale securizate. În acest context, retailerii au nevoie de o abordare omni-cash pentru a-și atrage și fideliza clienţii.

„Această nouă tehnologie duce lumea plăților digitale la un nou nivel, în care cumpărătorii vor putea utiliza diverse metode de plată rapide, iar comercianții vor beneficia de un proces de vânzare rapid, simplu și securizat, indiferent cum alege clientul să plătească. Folosirea criptomonedelor direct la casa de marcat transformă acest tip de monedă în numerarul viitorului, sistemul GoCrypto garantând, că și în cazul plăților cu numerar, anonimitatea plătitorului.”, afirmă Dor Bujor Pădureanu, CEO-ul companiei Magister Software.

Citeşte şi Cele mai mari salarii din România pe domenii