Stiri: Finante

Plata pensiilor aprilie 2020

Plata pensiilor aprilie 2020. Anunțul făcut de CEC Bank

06.04.2020

Plata pensiilor aprilie 2020. CEC Bank a anunțat că ia măsuri speciale în această perioadă pentru a facilita plata pensiilor. Așadar, la nivelul întregii rețele de unități teritoriale, în intervalul 11:00-13:00, clienții în vârstă de peste 60 de ani vor avea prioritate la realizarea operațiunilor bancare atât la ghișee, cât și la ATM-uri. Aceste măsuri sunt în linie cu prevederile Ordonanțelor Militare.

Plata pensiilor aprilie 2020. Ce spune conducerea băncii?

„Vom asigura un nivel ridicat al disponibilității rețelei teritoriale CEC Bank, inclusiv un număr de 250 unități din mediul urban mic și rural care vor fi operaționale în perioada 8-14 aprilie a.c., astfel încât cei peste 400.000 de clienți care își încasează pensiile prin CEC Bank să poată avea acces la disponibilități în numerar”, declara Bogdan Neacșu, președinte – director general al CEC Bank.

Plata pensiilor aprilie 2020. Măsuri pentru prevenirea coronavirusului

De asemenea, la nivelul unităților CEC Bank au fost implementate o serie de măsuri pentru protecția angajaților și a publicului care includ:

  • igienizarea zilnică a spațiilor de lucru
  • distribuirea de materiale sanitare și materiale de protecție pentru personalul care lucrează cu publicul
  • disponibilitatea dezinfectanților de mâini pentru clienți, la intrarea în orice unitate a băncii.

De asemenea, numărul de persoane prezente simultan în cadrul unei unități a fost limitat, astfel încât să se păstreze limita de siguranță de 1,5 metri.

Plata pensiilor aprilie 2020. Alimentarea cardurilor

Banca va asigura plata rapidă a pensiilor în conturile clienților, având în vedere starea de urgență și apropierea sărbătorilor pascale. CEC Bank va demara transferul către conturile clienților imediat după încasarea sumelor aferente pensiilor de la Casele Județene de Pensii.

CEC Bank este unul dintre cei mai importanți plătitori de pensii la nivel național. Banca are peste 400.000 de astfel de clienți.

Instituția financiară este prezentă în 781 de localități. Dintre acestea, peste 60% se află în mediul rural. Banca deține cea mai extinsă rețea teritorială, cu 1.024 de unități și 1.222 de ATM-uri la sfârșitul lui 2019.

Citește și Cazuri coronavirus România 6 aprilie 2020: Ultimele date publicate de autorități