Compania a inaugurat un nou showroom cu spații personalizate și o suprafață de 4.000 de mp. Scăderea investițiilor de la începutul anului a adus noi provocări în mai multe domenii, printre piețele afectate regăsindu-se și cea a distribuției de materiale electrice. În același timp însă, au crescut standardele în ceea ce privește proiectele de tip „smart”, fapt ce reprezintă o oportunitate pentru Power Electric, deoarece proiectarea luminotehnică este una dintre competențele principale ale echipei sale de specialiști.
„Pentru a veni în întâmpinare acestei tendințe a pieței, un lighting designer s-a alăturat echipei de proiectare și am demarat acțiuni de dezvoltare a abilităților echipei de vânzări cu training-uri specifice. De asemenea, peste 500 de specialiști din domeniul proiectării și construcțiilor au trecut pragul noului showroom Power Electric pentru a participa la seminariile organizate împreună cu partenerii noștri și a testa cele mai noi soluții de iluminat”, a declarat Florin Niculae, directorul general Power Electric.
Cele mai recente proiecte
În ultima perioadă, Power Electric și-a diversificat portofoliul de produse odată cu extinderea inventarului de componente necesare proiectelor de tip „casă inteligentă”, proiecte care se bucură de un interes crescut din partea consumatorilor.
Tot din categoria noutăților din portofoliu face parte și personalizarea corpurilor de iluminat, proces efectuat de companie. În plus, împreună cu furnizorii săi, Power Electric proiectează soluții complexe pentru proiecte speciale.
„În anul 2017 am acoperit o plajă foarte largă de aplicații, de la mari clădiri de birouri și spații logistice, la restaurante și stadioane. Un proiect pe care l-am tratat cu atenție a fost cel de amenajare lobby Plaza Romania, un design spectaculos realizat cu produse Lucis”, a menționat Florin Niculae.
De asemenea, Power Electric a participat la proiectul de amenajare lobby Anchor Plaza Offices, unde vizitatorii pot admira corpuri Mercury marca Artemide personalizate, iar în domeniul iluminatului restaurantelor, de menționat sunt Resto Aperto și Taksim.
Unul dintre proiectele de iluminat cele mai importante ale Power Electric, în anul 2017, este The Mark – primul imobil din București certificat în clasa BREEAM Excellent
În cazul proiectului The Bridge, clădire cerificată LEED Gold, compania a cooperat cu LSG GROUP și Philips, la designul și conceptul iluminatului de fațadă, cât și pentru cel de interior. Însă unul dintre proiectele de iluminat cele mai importante ale Power Electric este The Mark – primul imobil din București certificat în clasa BREEAM Excellent – la care a colaborat cu Strabag, Anconi M&E GROUP și Zumtobel.
Pe lângă serviciile oferite în mod obișnuit de către Power Electric, precum livrarea de corpuri de iluminat, proiectarea luminotehnică, programare și punere în funcțiune, anul acesta compania lucrează la proiectul de iluminat al Stadionului Anghel Iordănescu din orașul Voluntari în calitate de Antreprenor General.
Campanii pentru clienți
Referințele sunt printre cele mai importante în desfășurarea oricărei activități, motiv pentru care politica Power Electric este de a oferi servicii de cea mai înaltă calitate, astfel încât clienții să rămână alături în parteneriate de lungă durată și chiar să recomande Power Electric pentru proiecte viitoare.
Politica Power Electric este de a oferi soluții viabile și servicii de cea mai înaltă calitate
„Viziunea Power Electric este de a oferi soluții viabile acolo unde alții renunță și credem că acesta este principalul nostru diferențiator. Ne plac provocările și ne bucurăm atunci când clienții noștri ne implică în cele mai complexe proiecte, unde este nevoie de o experiență și pregătire profesională deosebită”, susține directorul general al companiei.
În plus, împreună cu partenerii săi, compania a desfășurat în cursul anului mai multe campanii de promovare destinate consumatorilor. De exemplu, în perioada 20 Septembrie 2017 – 30 Noiembrie 2017, clienții care cumpără surse de iluminat LED Philips, Pila sau corpuri de iluminat profesionale cu LED Philips Ledinaire, pot câștiga o varietate de premii, în funcție de valorile acumulate în perioada promoției.
Strategia de dezvoltare durabilă
În industria iluminatului, soluțiile de reducere a consumului de energie se dezvoltă cu un ritm accelerat, începând de la sursele bazate pe tehnologie LED, care au o eficiență din ce în ce mai crescută, la soluții avansate de monitorizare și control care, odată implementate, reduc semnificativ facturile la energie pentru marii consumatori. De asemenea, la senzorii de prezență care controlau iluminatul în zonele în care prezența umană este fluctuantă, s-au adăugat senzorii pentru lumina naturală, pentru a asigura un nivel de iluminare optim în orice moment al zilei, cu reducerea costurilor.
Pentru Power Electric însă dezvoltarea durabilă înseamnă stabilirea unei strategii responsabile, care să asigure creștere, dar și stabilitate financiară și respect față de oameni.
„Ne mândrim cu diversitatea echipei noastre, care ne este ca a doua familie. Acordăm o atenție deosebită protejării mediului și înțelegem importanța reciclării, a economiei de resurse și a implicării în comunitate”, mai spune directorul general Power Electric.
Astfel că, în prima parte a anului, compania a susținut cu produse proprii un proiect de modernizare al centrului Asociației Nevăzătorilor din România – o organizație non-guvernamentală, non-profit care sprijină nevăzătorii în procesul de integrare cu succes în viața socială.
„Ne dorim, în continuare, să ne implicăm în orice tip de activități ce țin de dezvoltarea generațiilor viitoare”, a completat Florin Niculae, directorul general Power Electric.
Considerând că Power Electric trebuie să-și asume rolul de a informa clienții, compania participă la acțiuni legate de proiecte de tip „smart city”, un subiect complex tot mai abordat în această perioadă. Drept urmare, echipa de angajați participă la training-uri specifice organizate de furnizori, precum și la evenimentele dedicate specialiștilor în construcții, la conferințele de design interne și internaționale.
Power Electric organizează numeroase evenimente destinate domeniului iluminatului
Tot în baza acestui principiu, Power Electric a organizat în acest an o serie de seminarii dedicate soluțiilor de tip smart office, smart home, iluminatului arhitectural, iluminatului de siguranță, celui pentru spații comerciale, hoteluri și restaurante, iar în luna octombrie, compania va organiza un seminar de lighting design pentru interior, susținut de specialiști din Italia.
„Ne-am bucurat că am avut ocazia de a fi gazdele unui eveniment special, care ne-am dori să devină o tradiție: „Seara arhitecților”, desfășurat într-un edificiu cu valoare istorică deosebită, Casa Mincu, unde am reunit arhitecți și specialiști din domeniul iluminatului și al construcțiilor pentru a discuta noile tendințe al pieței, provocări și proiecte în derulare”, a adăugat reprezentantul companiei.
Un nou showroom Power Electric
Una dintre cele mai importante investiții ale Power Electric este noul Showroom Power Electric, unde clienții pot experimenta soluții de iluminat pentru o varietate de aplicații. Cu o suprafață de 4.000 de mp, fiecare spațiu al showroom-ului este personalizat pentru a acoperi toate cerințele posibile – de la iluminatul rezidențial la cel industrial, comercial și cel dedicat clădirilor de birouri și restaurantelor.
Următoarea investiție a companiei vizează amenajarea exterioară a noului showroom
„Sediul nostru este echipat cu un sistem complex de iluminat de siguranță și evacuare cu baterie centralizată pe care îl considerăm indispensabil oricărui proiect modern de clădiri de birouri sau cu destinație comercială. Următoarea etapă importantă de investiție pe care ne-am propus-o este proiectul de amenajare exterioară, pentru a putea expune cele mai noi soluții de iluminat arhitectural, stradal și perimetral”, a spus Florin Niculae, directorul general Power Electric, despre planurile de viitor.
Referitor la rezultatele financiare, Power Electric a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 9,6 milioane de euro. Însă, pe fondul unei scăderi de aproximativ 8% a pieței de distribuție a materialelor electrice, cifra de afaceri estimată pentru anul în curs este de 10,5 milioane de euro, în creștere față de anul precedent, dar sub valoarea propusă inițial.